ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για ΑΠΕ: Έχει μετατραπεί σε όχημα κυβερνητικής προπαγάνδας - Η απάντηση του Πρακτορείου

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Σε διάψευση του τηλεγραφήματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθεί για την ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, προχώρησαν η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής. 

Η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, καλεί τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει πως είναι αδιανόητο να το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Σημειώνεται πως στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πως υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία να δημιουργηθούν θέματα για ανύπαρκτες εξελίξεις, ενόψει της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα αναφερθεί και στο θέμα των συντάξεων. 

Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουν πως η ΝΔ έχει καταθέσει τροπολογία για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, ενώ τις ξεκάθαρες θέσεις της επανέλαβε και στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τους εκπροσώπους των Θεσμών. 

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως το δημοσίευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ καλεί το ΑΠΕ να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια. 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, «που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς. 

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: 

«Το σημερινό δημοσίευμα του Α.Π.Ε. περί 'ενημέρωσης των κομμάτων' από τους Θεσμούς, ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1/012019, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά την συνάντηση με τους Θεσμούς στις 11/09/2018 την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων την 1/01/2019. Διάταξη την οποία προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Εξάλλου το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου. Οι εκπρόσωπου των Θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την Κυβέρνηση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από το Eurogroup.

Καλούμε το Α.Π.Ε. να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια. Όσον μας αφορά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

"Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ" αναφέρει η απάντηση του ΑΠΕ.

Πηγή: liberal.g, enikos.gr