Γαλλία: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς φωνάζοντας "Αλλάχ Ακμπάρ" - Δύο τραυματίες

στην πόλη Νιμ

Φωνάζοντας "Αλλάχ Ακμπαρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος) ένας οδηγός έριξε το αυτοκίνητό τουπάνω σε πεζούς, ωστόσο, προσέκρουσε σε μπάρα ασφαλείας η οποία του ανέκοψε τη φόρα, τραυματίζοντας ελαφρά δύο άτομα. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νιμ της Νότιας Γαλλίας, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με το AFP, ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Peugeot, προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του "Instant T", οι οποίοι στέκονταν στον δρόμο. Ωστόσο, το όχημα προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα Παρασκευή.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο άνδρας φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ", αν και η αστυνομία δεν είχε στοιχεία σχετικά με ριζοσπαστικοποίηση του δράστη πριν από το περιστατικό αυτό.

Ο εισαγγελέας Ερίκ Μορέλ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, διευκρίνισε ότι ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση "σχετικής διανοητικής σύγχυσης".

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για "απόπειρα ανθρωποκτονίας".

Πηγή: ΑΠΕ, thelocal.fr, bfmtv.com

Διαβάστε επίσης