Ζάκυνθος: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ η στιγμή της αποκόλλησης βράχου στο "Ναυάγιο" - Στους 7 οι τραυματίες - ΝΕΟΤΕΡΑ

Οι τουρίστες τρέχουν πανικόβλητοι

Τη στιγμή που ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε στο Ναυάγιο Ζακύνθου σκορπώντας τον τρόμο στην παραλία που ήταν γεμάτη λουόμενους, κατέγραψε ένας τουρίστας με το κινητό του. Στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr βλέπουμε τον βράχο να καταρρέει και τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ ένας φωνάζει «Ω θεέ μου»

Ζάκυνθος: Αποκολλήθηκε βράχος στο Ναυάγιο - Τέσσερις τραυματίες - Εντοπίστηκε η οικογένεια - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΦΩΤΟ

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου καθώς κατέρρευσε ένας βράχος με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να προκληθεί έντονο κύμα. Το αποτέλεσμα ήταν τρία βαρκάκια να αναποδογυρίσουν και να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία. Ανάμεσά τους, Ασιάτες που δεν γνώριζαν κολύμπι.

Άμεσα ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο. Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μετέβησαν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.

Αρχικά υπήρχαν αναφορές για τρεις αγνοούμενους, ένα ζευγάρι και το παιδί τους. Ευτυχώς, οι αρχές κατάφεραν να τους εντοπίσουν λίγο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν επιβιβαστεί σε άλλο πλοίο που βρισκόταν στο σημείο.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επισήμως ότι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση επιβαινόντων στα σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Προληπτικά έχει εκκενωθεί η παραλία, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εφημερίδα Ημέρα Ζακύνθου με το Λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκο Κοκκάλα, εκείνος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι μεταξύ των επιβατών των τουριστικών σκαφών που προσέγγισαν σήμερα την παραλία του Ναυαγίου, καθόσον δεν υπήρχαν άτομα πλην αυτών που επισκέφτηκαν την περιοχή σήμερα. Έχουν καταγραφεί άπαντες και δεν φαίνεται να λείπει κανείς».



 

Διαβάστε επίσης