H αιχμή Γρηγόρη Αλεξόπουλου για τη δημοτική αρχή και τις κολλημένες αφίσες της ΚΝΕ στα σχολεία!- Έμμεση πλην σαφής απάντηση περί... πολιτισμού και ύφους

Με μια φωτογραφία από τη σημερινή πρώτη μέρα στα σχολεία στην Πάτρα, η οποία τα λέει όλα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας  Γρηγόρης Αλεξόπουλος σχολιάζει εμμέσως πλην σαφώς την εκκωφαντική ανοχή της δημοτικής αρχής απέναντι σε φαινόμενα κραυγαλέας κομματικής προπαγάνδας, από την ΚΝΕ, η οποία γέμισε τις πόρτες των σχολείων με αφίσες για την συναυλία της Γλυκερίας στο Νότιο Πάρκο! Το γεγονός, το οποίο εντόπισε ο κ. Αλεξόπουλος κατά τη σημερινή ημέρα αγιασμού στα σχολεία, είναι πέρα απο κραυγαλέο και δημιουργεί την αίσθηση μιας αναρχίας, υποβοηθούμενης και από την δημοτική αρχή, η οποία επέτρεψε να απολαμβάνουμε σήμερα τέτοιες ...παδευτικές εικόνες.

Το σχόλιο Αλεξόπουλου, εκλαμβάνεται και ως μια έμμεση απάντηση περί πολιτιτισμού και ύφους στην επίθεση που είχε δεχθεί από τη δημοτική αρχή σχετικά με τις απόψεις του για το θαλάσσιο μέτωπο.. Ο τρόπος με τον οποίο άλλωστε απαντά, σε τόνους πολιτισμένους και εγκρατείς, ίσως είναι και μια γεύση του τι θα ακολουθήσει ως τακτική σε περίπτωση που διεκδικήσει τον δήμο της Πάτρας, κάτι που πλεον θεωρείται βέβαιο, αν κρίνουμε από την κινητικότητά του. 

Γράφει λοιπόν στη σελίδα του στο facebbok ο αντιπεριφερειάρχης: 

"Παιδεία στα σχολειά μας, δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας.

Σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, υπάρχουν κανόνες σε σχέση με την θεσμική λειτουργία κομμάτων, χρήσης κοινοχρήστων χώρων, και σεβασμού του δικαιώματος του ετέρου στην κοινωνία που συμβιώνουν οι πολίτες τους!

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων για την νέα σχολική χρονιά, επισκέφθηκα σήμερα δύο σχολεία εκ των οποίων το ένα εκκλησιαστικό! Η εικόνα αυτού του σχολείου ήταν άριστη σε όλα τα επίπεδα! Στο άλλο δημόσιο σχολείο, σε συνοικία της Πάτρας, όπου γίνεται καθημερινός αγώνας από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς , το πρώτο που είδα μπαίνοντας ήταν αφίσες κόμματος στην πόρτα του σχολείου!!!! Μα επιτελους τα κόμματα που είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας μας, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν, είναι να σέβονται και να υποβοηθούν την εκπαίδευση των παιδιών μας! Υπάρχουν οργανωμένοι χώροι για την τοποθέτηση αφισών και όχι οι πόρτες των σχολείων μας! Μην περνάμε λάθος μηνύματα στα παιδιά μας, στο όνομα μιας πρόσκαιρης και ευκαιριακής προπαγάνδας!

Ας προσέξουμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν όλοι μας, πόσο μάλλον όταν ζητούμε να εκπροσωπούμε την κοινωνία που ζούμε για να την κάνουμε καλύτερη!!!

Διαβάστε επίσης