Το τελευταίο αντίο στη «βασίλισσα της σόουλ»

H «βασίλισσα της σόουλ», Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Louise Franklin), οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία στο Ντιτρόιτ, έπειτα από τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στη New Bethel Baptists Church. Εκτός από τον ιερέα Τζέσε Τζάκσον, λόγους εκφώνησαν οι Μπιλ Κλίντον, Σμόκι Ρόμπινσον, ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντάγκαν και ο Γερουσιαστής του Μίσιγκαν, ο Ρικ Σνάιντερ.

Στην τελετή -η οποία κρατήσει 6 ώρες - το «παρών» έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής αλλά και διάσημοι από τον κόσμο του θεάματος, μεταξύ των οποίων οι Μπάρμπρα Στρέιζαντ,  Τόνι Μπένετ,  Τζον Λέτζεντ, Νταϊάνα Ρος.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες χιλιάδες θαυμαστές της συγκεντρώθηκαν στο Ντιτρόιτ για να τιμήσουν τη θρυλική τραγουδίστρια σε Μουσείο της πόλης, ξεκινώντας τις τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν της.

 

Το επιχρυσωμένο φέρετρό της τοποθετήθηκε στο Μουσείο Τσαρλς Χ. Ράιτ, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των μαύρων Αμερικανών. Θαυμαστές της είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα έξω από το κτήριο για να προσκυνήσουν τη σορό της.

Το βράδυ της Πέμπτης, στη συναυλία-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε για τη Φράνκλιν, η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τους θεατές να προσφέρουν φως από τα κινητά τους και να δημιουργούν ένα μαγικό κλίμα.

Η Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας. Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας και ήταν μια από τις πλέον αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε επίσης και για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

naftemporiki.gr

 

Διαβάστε επίσης