Αλισσός: Συνάντηση Μπαρμπούνη με στελέχη της Περιφέρειας για τον βιολογικό της Κάτω Αχαΐας - Απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη ο "Πείρος"

"αν δεν λειτουργήσουν πάλι οι εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος"

Συνάντηση με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας για τον αγωγό οβρίων που καταλήγει στη θάλασσα των Αλισσών και για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Κάτω Αχαΐςα,  είχε σήμερα ο πρόεδρος του συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος" Δημήτρης Μπαρμπούνης. Ο πρόεδρος του συλλόγου ενημερώνει: 

"Σήμερα 27 Αυγούστου και ώρα 10.30, μαζί με την πρόεδρο του ΤΔ Κάτω Αλισσού, η πρόεδρος του ΤΔ Άνω Αλισσού, έχει ενημερωθεί για την συνάντηση, μεταβήκαμε και συναντηθήκαμε με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης περιβάλλοντος, κο Λυκούργο Σταματελάτο, τον κύριο Ζώη, την κύρια Κασκάνη και μας ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον σύλλογο μας και από το έγγραφο του κεντρικού Λυμεναρχείου.

 Μας έδωσαν την έκθεση αυτοψίας που έχει μέσα μετρήσεις από Ιανουαρίο 2018 του βιολογικού καθώς και μετρήσεις που έγιναν 8 Αυγούστου στο βιολογικό καθώς και στον άγνωστο αγωγο που πέφτει στο ποτάμι κάτωθι και δεξιά του βιολογικού . Σε πρώτη φάση φαίνονται ότι από πέρσι είχαν αρχίσει τα προβλήματα και εμείς τότε είχαμε αποστείλει τον Νοέμβριο επιστολή που λέγαμε ότι ο βιολογικός από τα στοιχεία της αμμωνίας δεν πάει καλά.  Σήμερα μετά από την σύσκεψη που έγινε και που την προκάλεσε και πάλι ο συλλογος μας, η έκθεση - αυτοψία λέει οτι στην πρώτη αυτοψία 4 Ιουλίου ο βιολογικός της Κάτω Αχαΐας δεν δούλευε  και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις παρατηρήσεις . Βέβαια κακώς που θεσμικά οι υπηρεσίες δεν μας ενημέρωσαν, αλλά αυτό είναι μια άλλη παράμετρος . Μετά ήρθε 29 Ιουλίου η επίσκεψη του προέδρου μας στο βιολογικό που είδε την απαράδεκτη κατάσταση του βιολογικού και η ανακάλυψη από συγχωριανό μας του αγωγού που έπεφταν λύματα .

Σήμερα η έκθεση αυτοψίας γράφει ότι εντός 30 ημερών να γίνει η αποκάλυψη των  αγωγών που πέφτουν  στο ποτάμι, ακόμα γράφει τις μετρήσεις ποταμού και βιολογικού μετά την επίσκεψη των κλιμακίων 8 Αυγούστου. Εικασίες για τους αγωγούς υπάρχουν αλλά οι υπηρεσίες περιμένουν να γίνει η αποκάλυψη με σκαπτικό μηχάνημα και δούνε που προέρχεται ο αγωγός.  Η ΔΕΥΑΔ είπε ότι αυτό θα γίνει άμεσα .

Τέλος από όλες τις ενέργειές μας, τα έγγραφά μας, έχουν λάβει γνώση ο κος εισαγγελέας και έχουμε τονίσει πάλι ότι αν δεν ξαναλειτουργήσει ο βιολογικός ή αν δεν φύγει αυτός ο αγωγός που πετάει και λύματα και μόλις πάρουμε περισσότερα στοιχεία από που προέρχονται, ο συλλογος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα για προάσπιση των μελών του". 

Διαβάστε επίσης