Δυτική Ελλάδα: Η Πυροσβεστική επιτηρεί με drone τις πυρόπληκτες περιοχές - Διερεύνηση ζήτησε ο Κατσιφάρας

όλα δείχνουν εμπρησμό

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα drone ίπταται πάνω από τις περιοχές της Αμαλιάδας, όπου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σημειώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές για τις οποίες έχουν συλληφθεί ήδη δύο αδέλφια με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Το ιπτάμενο μέσο θα επιχειρεί στις περιοχές Δαφνιώτισσα, Γεράκι, και Ανάληψη με στόχο να διαπιστωθεί αφενός η έκταση της καταστροφής, αφετέρου για να αποτρέψει την επανάληψη ανάλογων καταστάσεων, ενώ θα συμβάλει αποφασιστικά και στην έγκαιρη προειδοποίηση.
Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην ευρύτερη περιοχή Δαφνιώτισσας, Γερακίου και Ανάληψης, θορύβησαν πολύ τις Αρχές. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη θέση Μάρμαρα Γερακίου, έγιναν αρκετές προσαγωγές ατόμων, ενώ συνελήφθησαν δύο αδέλφια για εμπρησμό από προθεση.

Η πρωτοβουλία αυτή  έρχεται μετά την επιστολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής με την οποία ζήτησε διερεύνηση. 

Όπως ανέφερε στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράκι, την Ανάληψη και την Δαφνιώτισσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με σχεδόν ανεξάρτητες εστίες, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά και περιουσίες πολιτών.

Ο κ. Κατσιφάρας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια «λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της περιοχής και τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια μελλοντική φωτιά, αν δεν κατασταλεί σε πρώτο χρόνο ή αν οι καιρικές συνθήκες καταστήσουν δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης».