Κινητός Δημοτικός Κινηματογράφος: «Η Βιολέτα Πήγε Στον Ουρανό»

πάτρα

Μια ταινία γεμάτη από το μουσικό έργο, τις αναμνήσεις, τις αγάπες και τις ελπίδες της Βιολέτα Πάρρα - με την σκηνοθετική υπογραφή του ΑΝΤΡΕΣ ΓΟΥΝΤ  - παρουσιάζει την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος στα Βραχναϊκα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η ταινία αποτελεί μία σκληρή αποτύπωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της περιόδου που αναφέρεται και φέρνει τον θεατή και αποδέκτη των μηνυμάτων της στα όρια των συναισθημάτων του.

Πρόκειται για το «προϊόν» μιας μαγικής κινηματογραφίας, με νατουραλιστικές αναπαραστάσεις ενός “μύθου”, που άφησε ιστορία στην πολιτιστική ζωή της Χιλής.

H ταινία, σκιαγραφεί το πορτρέτο της διάσημης για την πολιτική της δράση τραγουδίστριας Βιολέτα Πάρα (1917-1967) που στην ταινία υποδύεται εξαιρετικά η Χιλιανή θεατρική ηθοποιός Γκαμπριέλα Αγκουιλέρα.

Το «Violeta Went to Heaven» («Violeta se Fue a Los Cielos»), υπήρξε ο μεγάλος θριαμβευτής του 22ου Ιβηροαμερικάνικου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Φορταλέζα στην βορειοανατολική Βραζιλία, κερδίζοντας τρία βραβεία. Το μεγάλο βραβείο για την καλύτερη ταινία (Golden Mucuripe), το βραβείο σεναρίου για τους Γουντ, Ελισέο Αλτουνάγκα, Ροντρίγκο Μπαζάες, Γκιγιέρμο Καλντερόν και το βραβείο καλύτερου μοντάζ για τον Αντρέα Τσινιόλι.

Συντελεστές:

Σκηνοθέτης: Andrés Wood

Σεναριογράφος: Eliseo Altunaga

Πρωταγωνιστούν: Francisca Gavilán, Thomas Durand. Christian Quevedo, Gabriela Aguilera, Roberto Farías, Stephania Barbagelata

Είδος: Βιογραφική

Γλώσσα: Ισπανικά

Διάρκεια: 110 λεπτά

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ