Δεν ήρθε από τον...Άρη

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, περίμεναν πως κάποια στιγμή θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Θα ξημέρωνε η μέρα που ο Πατρινός αξιωματικός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος θα αναλάμβανε τα ηνία του Σώματος. Μόνο που το οριοθετούσαν χρονικά για τις τακτικές κρίσεις του Ιανουαρίου.

Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία. Μόνο που η συγκυρία δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς, κάτι που πρώτος ο νέος Αρχηγός ως άριστος γνώστης της πραγματικότητας και των κανόνων επικοινωνίας γνωρίζει. "Δεν είναι ώρα για συναισθηματισμούς", φέρεται να είπε σε συνομιλητές του. Αντιλαμβανόμενος προφανώς οτι η Ελληνική Αστυνομία βγαίνει τραυματισμένη απο την Εθνική τραγωδία στο Μάτι. Και το φορτίο είναι βαρύ, αλλα όχι ασήκωτο για τις πλάτες του Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Ο ίδιος έχει κληθεί να διαχειριστεί προσωπικά δύσκολες καταστάσεις στην διάρκεια της πορείας του στο Σώμα. Ξεπέρασε προβλήματα, διαβάθμισε ορθά δυσκολίες, πρωτίστως όμως με προσωπική πειθαρχία κατάφερε να συγκροτεί αποτελεσματικούς μηχανισμούς λειτουργίας σε όλες τις Υπηρεσίες τις οποίες διοίκησε.

Στην ουσία λοιπόν: Ο νέος Αρχηγός δεν αναλαμβάνει τα ύψιστα καθήκοντα στην Αστυνομία ερχόμενος από τον...Άρη. Ξέρει καλά οτι η συγκυρία είναι δύσκολη. Και είναι βέβαιο οτι θα το παλέψει μέχρι τέλους χωρίς λεκτικούς βερμπαλισμούς, αλλά με στόχο το αποτέλεσμα. Από αυτό αλλωστε θα κριθεί στο τέλος

Διαβάστε επίσης