Πάτρα: Επιστολή Φωτήλα προς Κώστα Πελετίδη για Σταθακοπούλειο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΑΧΑΙΑΣ

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ο Ιάσον Φωτήλας, βουλευτή Αχαΐας προς τον Δήμαρχο Πατρέων  Κώστα Πελετίδη για την υποδομή που ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του Σταθακοπούλειου κληροδοτήματος, αλλά ακόμη δε χρησιμοποιείται. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Είναι αλήθεια πως τα Άτομα με Αναπηρία όχι μόνο στην Αχαΐα αλλά ευρύτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στερούνται εκείνων των υποδομών, που θα συνέβαλαν όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και στην ομαλή ένταξη, την προστασία από την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην πόλη μας όμως, έχει εδώ και καιρό κατασκευαστεί μία τέτοια υποδομή. Πρόκειται για το κτίριο ημερήσιας φροντίδας - στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα άτομα με νοητική υστέρηση, που θα διαχειρίζεται ο Σύλλογος Γονέων για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση αυτών των ατόμων, με την επωνυμία «ΜΑΧΗΤΕΣ».

Το έργο ολοκληρώθηκε με τη συμβολή του Σταθακοπούλειου κληροδοτήματος και τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτώντας το έργο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αφού ξεπεράστηκαν προβλήματα, που κατά το παρελθόν καθυστερούσαν την ολοκλήρωσή του. Δυστυχώς όμως, μήνες τώρα, το εξαιρετικό αυτό κτίριο παραμένει κλειστό!!!

Ο Δήμος Πατρέων, μέσω των υπηρεσιών του, πρέπει άμεσα να παραλάβει το ήδη ολοκληρωμένο έργο και ακολουθώντας τις απαραίτητες διαδικασίες να το παραδώσει στον Σύλλογο «ΜΑΧΗΤΕΣ», προς άμεση λειτουργία, καθώς οι ανάγκες δεν μπορούν άλλο να περιμένουν…

Τώρα λοιπόν που ξεπεράστηκαν οι τεχνικές δυσκολίες του έργου θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσής του, ενώ παράλληλα θα είχε ενδιαφέρον να μας πληροφορήσετε για τις προθέσεις σας σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση του εν λόγω κληροδοτήματος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ