ΚΚΕ: Το κεντρικό πρόβλημα είναι η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σχολίασε την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις της τροπολογίας, που με τυμπανοκρουσίες παρουσίασαν οι υπουργοί Σταθάκης –Σκουρλέτης –Φάμελος στη σημερινή συνέντευξη τύπου, δεν απαντούν στο κεντρικό πρόβλημα που είναι η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ο ανεπαρκής σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που ζήσαμε, με την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική και προηγουμένως με τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι μεε την τροπολογία η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς.

Επιπλέον το ΚΚΕ επικρίνει, μεταξύ άλλων και όπως αναφέρει το ΑΠΕ, την κυβέρνηση ότι «νομοθέτησε τη δυνατότητα της νομιμοποίησης των «οικιστικών πυκνώσεων» εντός δασικών εκτάσεων, συνεχίζοντας τα ρουσφετολογικά παιχνίδια με τις περιοχές «εκτός σχεδίου» και την είσπραξη χαρατσιών ακινήτων, ενώ διατηρεί την απαρχαιωμένη, ανεπαρκή υποδομή των συγκεκριμένων περιοχών». Και σημειώνει ότι κάτω από τον όρο αυθαίρετη δόμηση αντιμετωπίζονται ενιαία «η εργατική- λαϊκή οικογένεια που αντιμετώπισε με αυτόν τον τρόπο το πιεστικό πρόβλημα της στέγασής της, αλλά και οι «βίλες πάνω στο κύμα» των αστών και των ανώτερων μικροαστικών στρωμάτων».

«Είναι ώρα ο λαός να εντείνει την καθημερινή του πάλη, αποφασιστικά, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές, όπως αυτές στο Μάτι, τη Μάνδρα, το Σαρωνικό και τις παλιότερες, όπως στην Πελοπόννησο το 2007. Να απαιτήσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για έργα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξει υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης και πραγματικός εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε το ΚΚΕ σε ειδική ημερίδα. Να πολιτικοποιήσει την πάλη του, με κοινωνική συμμαχία, ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ίδια η ανθρώπινη ζωή θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία η γη, τα μέσα παραγωγής και οι υποδομές και με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο να τεθούν στο σκοπό της κάλυψης των σύγχρονων και διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών»

Διαβάστε επίσης