Δυτική Αχαΐα: Συνάντηση παράταξης Νικολάου με παλιούς και νέους

"συνεχίζουμε δυναμικά"

Συνάντηση στελεχών και φίλων, της δημοτικής Ενότητας Δύμης , της Δημοτικής Παράταξης  «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών»,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο δημαρχείο με την πρωτοβουλία του δημάρχου δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το έργο της Δημοτικής Αρχής, η εφαρμογή του νέου νόμου «Κλεισθένης Ι» στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου το 2019, η εθελοντική προσφορά στην θωράκιση του Δήμου για την πυροπροστασία  και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται.

Εκτός από τα εν ενεργεία στελέχη, αντιδημάρχους, προέδρους υπηρεσιών και φορέων, στη συνάντηση, παρευρέθηκαν και πρόσωπα που τις προηγούμενες εκλογές, άνηκαν σε άλλες παρατάξεις, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, ότι πλέον εντάσσονται στο δυναμικό του δημάρχου και στηρίζουν την παράταξη για τις εκλογές του Μαΐου.

Μεταξύ αυτών, είδαμε τους Δημήτρη Μαρμπούνη, Θεώνη Κελάμη, Νίκο Καραμαλίκη και Ηλία Οικονομόπουλο, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές, ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του Διονύση Γκοτσούλια.

«Προοδευτικοί και «ανήσυχοι» συνδημότες μας. Σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί επιτέλους καταφέραμε και στεγαστήκαμε σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ κτιριακές εγκαταστάσεις. Αποκτήσαμε το ¨δικό¨ μας σπίτι και μηδενίσαμε τα ενοίκια. Δημόσιο Δημαρχείο, σύγχρονο κτίριο στην διάθεση του δημότη. Αρκετοί το υποβαθμίζουν αλλά οι πλειοψηφία του Λαού της Δυτικής Αχαΐας το επικροτεί.  Εξυγιάναμε τα οικονομικά μας πληρώνοντας παλιές οφειλές της τάξεως των 16.800.000,00  ευρώ. Ιδρύσαμε το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Επαναλειτούργησαν το Ι.Κ.Α. και το Γ.Ε.Φ. Εκπονούμε σχέδιο ανάπλασης και ανάδειξης του αλιευτικού καταφυγίου στις Αλυκές. 

Είδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποτύπωσης και εκβάθυνσης  – ύστερα από 25 χρόνια – του λιμένα και συνεχίζουμε με ήπιες παρεμβάσεις ανάπλασης.  Καταφέραμε, την ώρα που δεκάδες αστυνομικές μονάδες έβαζαν λουκέτο στην επικράτεια της Χώρας, να υλοποιήσουμε ένα αίτημα 30 χρόνων της Τοπικής Κοινωνίας  και να ιδρύσουμε Τμήμα Ασφαλείας στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Για όλο τον Δήμο και όχι μόνο για την Αχαγιά που τεχνηέντως καλλιεργούν κάποιοι  …», είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: 

«Ξεκολλήσαμε¨ το έργο της επέκτασης της Διώρυγας του Πηνειού. Ένα έργο που θα δώσει ανάσα και αναπτυξιακή προοπτική στον αγροτικό κόσμο της Δυτικής Αχαΐας.  Εμβαθύναμε και ενισχύσαμε τις σχέσεις μας  με τους γειτονικούς δήμους. Καταφέραμε πολλά όχι όμως όλα. Αστοχήσαμε στην αγροτική οδοποιία, εκπονούμε σχέδιο επισκευής και συντήρησης του  βιολογικού καθαρισμού  της Κάτω Αχαΐας και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες  θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πατρέων. Και δεν είναι της στιγμής να απαριθμήσουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής και όσων συνέβαλαν σε αυτό.  Απλά ανέφερα ορισμένα ως τα σημαντικότερα. Και λέω της Δημοτικής Αρχής γιατί το έργο είναι ΠΟΛΛΩΝ και δεν είναι ενός. Είναι ΠΟΛΛΩΝ αλλά και Ανθρώπων που βοήθησαν και βοηθούν εκτός της Δημοτικής Αρχής.  Ανθρώπων  που αγαπούν τον τόπο τους,  που  αγαπούν την πρόοδο και το νοικοκυριό». 

Ακολούθως ο κ. Νικολάου είπε: «Ύστερα από την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου έχουμε σημαντικές αλλαγές  προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Αυτές τις αλλαγές καλούμαστε να τις κατανοήσουμε και να τις εμπεδώσουμε πρώτα εμείς και ακολούθως να τις μεταφέρουμε στους συνδημότες μας. Με νέες πρωτοβουλίες συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το άνοιγμα στην Κοινωνία, σεβόμενοι όλες τις  απόψεις, παρουσιάζουμε το έργο μας και ερμηνεύουμε το νέο εκλογικό νόμο. Χωρίς μεγαλόστομες διακηρύξεις και προεκλογικές υποσχέσεις με ταπεινότητα & επιχειρήματα ξεκινούμε τον αγώνα  μας . Έναν όμορφο και καθημερινό αγώνα που θα μας οδηγήσει στην δεύτερη θητεία. Μια θητεία που θα συνεχίσει να την διακρίνει το πάθος, το πείσμα, η εργατικότητα, η πρόοδος,   η αποφασιστικότητα αλλά και η ισχυρή βούληση για συνεργασία με όλους.

 Άλλωστε αυτό το αποδείξαμε εμπράκτως όταν οι «Κασσάνδρες» έλεγαν ότι οι δυο Δημοτικές Παρατάξεις που συνεργάστηκαν θα έχουν σύντομο τέλος.  Η Δημοτική Παράταξη Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών είναι εδώ και συνεχίζει το έργο της που ξεκίνησε το 2014.  Είναι εδώ να διαμορφώνει ευρύτερες προσεγγίσεις γιατί αυτή είναι η απαίτηση της Τοπικής Κοινωνίας. Είναι εδώ για να ρίχνει γέφυρες και όχι να υψώνει τείχη.   Γι’ αυτό παρά τους  ψηλούς τόνους αμφισβήτησης που επικρατούν σε κάθε προεκλογική περίοδο, δεν είναι πρόθεσή μου να ακολουθήσω το δρόμο της αντιπαράθεσης με κανέναν, όπως άλλωστε έπραξα και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας. Διότι  αντίπαλος μας  είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνδημότης μας. Και δεν έχω αμφιβολία πως όσες και όποιες διαφορές κι αν μας χωρίζουν σήμερα, αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα και το καθήκον. Κλείνοντας θα ήθελα εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που ζήσαμε πριν λίγες ήμερες στην Αθήνα και να σας παρακαλέσω να «επαγρυπνούμε» και να περιπολούμε τα χωριά μας, ενισχύοντας της εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας του Δήμου,  ιδιαίτερα τις ώρες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, διότι ο τόπος μας τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται συνεχώς από τις καταστροφικές φωτιές.

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς  μου και να έχουμε καλό αγώνα». 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ