Σάλος στην Ινδονησία -Στέλνουν στη φυλακή έφηβη που έκανε άμβλωση

αφότου τη βίασε ο αδελφός της

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδονησία η καταδίκη μιας έφηβης σε εξάμηνη φυλάκιση για παράνομη έκτρωση, μετά τον επανειλημμένο βιασμό της από τον αδελφό της.

Ακτιβιστές υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών κατέθεσαν επίσημη γραπτή διαμαρτυρία κατά των τριών δικαστών που καταδίκασαν το κορίτσι καλώντας την αρμόδια δικαστική Αρχή να διερευνήσει την υπόθεση, χαρακτηρίζοντας «κατάφωρη άδικη» την απόφαση.

Το 15χρονο κορίτσι από την επαρχία Τζάμπι της Σουμάτρα καταδικάστηκε προ ημερών επειδή έκανε άμβλωση ενώ διήνυε τον όγδοο μήνα της κύησης. Οι εκτρώσεις απαγορεύονται στην Ινδονησία. Επιτρέπονται μόνον αν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας ή υπό ορισμένες προϋποθέσεις, αν έχει πέσει θύμα βιασμού, αλλά και πάλι εντός των πρώτων 40 ημερών της κύησης. Η αστυνομία συνέλαβε τα αδέλφια τον περασμένο Ιούνιο μετά τον εντοπισμό του εμβρύου σε φυτεία φοινίκων. Ο 17χρονος αδελφός της κοπέλας ομολόγησε ότι βίασε την αδελφή του οκτώ φορές από τον περασμένο Σεπτέμβριο κι ότι την έδερνε όταν εκείνη αντιστεκόταν. Καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση κατά ανηλίκου, ενώ η μητέρα τους κατηγορείται ότι βοήθησε την κόρη της να διακόψει την κύηση.

Οι ακτιβιστές ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση φυλάκισης της έφηβης, αφού όπως λένε εκείνη ήταν το θύμα και η άμβλωση ήταν μια έκτακτη ιατρική ανάγκη. Η 15χρονη ετοιμάζεται τώρα να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της περιφέρειας.

 

Διαβάστε επίσης