Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Νέο πρόγραμμα απασχόλησης μαθητευομένων σε επιχειρήσεις «Τάξη Μαθητείας»

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  καλεί τα Μέλη του να συμμετάσχουν  στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Τάξη Μαθητείας» προκειμένου να διαθέσουν θέσεις εργασίας 9μηνης απασχόλησης ενηλίκων αποφοίτων ΕΠΑΛ στις επιχειρήσεις τους.

Ως ΜΑΘΗΤΕΙΑ ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα όπου ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής. Ο μαθητευόμενος δηλαδή κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιεί 1 ημέρα την εβδομάδα πρόγραμμα μαθημάτων σε σχολική μονάδα ΕΠΑΛ ή ΕΚ και 4 ημέρες την εβδομάδα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας.

Οφέλη Επιχείρησης

Παραγωγή Κοινωνικού Έργου.
Χαμηλό επιδοτούμενο κόστος απασχόλησης εργαζόμενου και ασφαλιστικής κάλυψης
Δυνατότητα επιλογής και εκπαίδευσης προσωπικού για μελλοντική απασχόληση.
Διάχυση και μεταφορά τεχνογνωσίας.

 

Ο ανώτατος αριθμός μαθητευομένων ανά εργοδότη εξαρτάται από τον αριθμό των εργαζομένων, όπως αυτός παρουσιάζεται στην ετήσια κατάσταση προσωπικού προς την Επιθεώρηση Εργασίας. Για τις ΜμΕ η αναλογία έχει ως εξής:

Αριθμός Εργαζομένων

Θέσεις Μαθητείας

0 – 5

1

6 – 10

2

11 – 14

2

15 – 20

3

21 – 26

4

27 – 32

5

 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει συμπληρώσουν την σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο του ΟΑΕΔ: http://www.oaed.gr/angelia-theseon-matheteias

Ο Εμπορικός  Εισαγωγικός Σύλλογος  Πατρών αρχές Σεπτέμβρη προτίθεται να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα της μαθητείας. Ωστόσο, επειδή το χρονικό πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος είναι αυστηρό (έναρξη εντός του Σεπτεμβρίου), οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν από τώρα να υποβάλλουν την σχετική ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να εξασφαλίσουν θέσεις μαθητείας.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΕΕΣΠ (τηλ. 2610273257, email: [email protected], πλατεία Γεωργίου Α΄ 25, 1ος όροφος)  και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (τηλ. 2610465882 & http://www.dide.ach.sch.gr/).

 

Διαβάστε επίσης