Αχαΐα: Αθρόα προσέλευση στο 23ο Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι - ΦΩΤΟ

Γλέντι με τη Χαρά Βέρρα, απονομές, επίσημοι προσκεκλημένοι

Πολύ μεγάλη συμμετοχή. Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, αφού ξεπέρασε κατά πολύ τα 1.000 άτομα!

dsc_5321_analysi_othonis.jpg

Γνωστό πλέον το «Φεστιβάλ ΣταφίδαςΓρηγόρι Αιγίου»και σε άλλες σταφιδοπαραγωγικές περιοχές όπως ηΚορινθία,Ηλεία,Μεσσηνία.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018,η Κεντρική Εκδήλωση (γιορτή σταφίδας) του φετινού 23ουΦεστιβάλ Σταφίδας 2018 στην κατάμεστη πλατεία του χωριού Γρηγόρι Αιγιαλείας,αλλάκαι ακόμη πιο πέρα, σε χώρους πιο μακρινούς από την πλατεία αφού δεν χωρούσαν όλοι εκεί!

Η φετινή εκδήλωση που διοργάνωσε για 23ησυνεχήχρονιάο ΦιλοπροοδευτικόςΣύλλογος «ο Άγιος Γρηγόριος»Γρηγόρι Αιγίου καιτελούσευπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,είχεαπήχηση και συμμετοχές και από άλλες σταφιδοπαραγωγικέςπεριοχές όπως Κορινθία,Ηλεία,Μεσσηνία.

Μεγάλη προσέλευση, μεγάλη συμμετοχή, επισκέπτες-παραγωγοί και από μακρινά μέρη π.χ. Μεσσήνη Καλαμάτας, ξένοι επισκέπτες από την Ιταλία, πλούσιο γλέντι, απονομές, ψυχαγωγία.

Στηνέναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΦιλοπροοδευτικούΣυλλόγου Γρηγόρι καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλουςτους παρευρισκόμενους για την μεγάληπροσέλευσή τους και φέτος στη Γιορτή Σταφίδας.

dsc_5021_analysi_othonis.jpg

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Σύλλογοςαπένειμεσε διάφορα άτομα αναμνηστικές πλακέτες για τηνυποστήριξήτους στο έργο της περιτείχισης(με πέτρινοτοίχο) του αύλειου χώρου στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής του χωριού:Αποστολόπουλο Σταύρο του Γεωργίου Πολιτικό Μηχανικό από το γειτονικό χωριό Τούμπα Αιγιαλείαςγια την αφιλοκερδήεπιστημονική και τεχνική του υποστήριξη,Μιχαλόπουλο Δημήτριο του Ιωάννου,ΜιχαλόπουλοΚωνσταντίνο του Δημητρίουκαι Μιχαλόπουλο Παναγιώτη του Παύλουγια την σημαντικήοικονομική ενίσχυσή τουςγια την ολοκλήρωση του έργου.

Το ιδιαίτεροστο φετινόΦεστιβάλ Σταφίδας είναι ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά,εκτός από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών που συμμετέχει κάθε χρόνο, και άλλες πέντε εταιρείες εξαγωγής σταφίδας

Από την συμμετοχή όλων των ανωτέρω εταιρειών γίνεται φανερό το ενδιαφέρον για τη σταφίδα και ειδικότερα για την ποιότητα Βοστίτσα.

Οι παρόντεςστην εκδήλωση εξαγωγείς έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Κορινθιακή σταφίδα ποιότητα Βοστίτσα.

dsc_5162_analysi_othonis.jpg

Αναφέρθηκε κατάτη διάρκεια των χαιρετισμών, ότι τα παλαιότερα χρόνια πουη παραγωγή της σταφίδας ήταν πολύ μεγαλύτερη, το κράτος κάθε χρόνο αρκετά πριν τον τρύγο, όριζε και ανακοίνωνε την «τιμή ασφαλείας» για τη σταφίδα,ενώλειτουργούσε και οΑυτόνομοςΣταφιδικόςΟργανισμός (ΑΣΟ).

Διατυπώθηκε η επιθυμία και ότιθα είναι καλό για την σταφίδα γενικά, πριν ο κάθεπαραγωγός παραδώσει το προϊόν του, για το οποίο έχει ασχοληθεί και μοχθήσει ένα ολόκληρο χρόνο, να γνωρίζει την τιμήκαι την ημερομηνία πληρωμής, κάτιτο οποίο δε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.Ο Γραμματέαςτου Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιάχος Κωνσταντίνος ενημέρωσε σχετικά και δήλωσε ότι ελπίζει σε καλύτερες τιμές, λόγω μεγάλης ζήτησης της σταφίδας και μειωμένη παραγωγής φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στη συνέχεια των χαιρετισμών η Ρουγκάλα Μέλπω, Πρόεδρος Μουσείου Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου,διάβασε από μικροφώνου ποίημά της για τον τρύγο,από τα παλιά χρόνια, στα χωριά Μερτίδι, Λάκκα, Τούμπα, Γρηγόρι.

dsc_5121_analysi_othonis.jpg

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν από βιντεοπροβολέαη διατροφική αξία, οι θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Κορινθιακής σταφίδας,οι χορηγοί, οι χορηγοί επικοινωνίας και το ιστορικό του ΣυλλόγουΓρηγόρι.

Σε όλουςστους χορηγούς που παρευρέθηκαν, ο Σύλλογος απένειμε για τη συμμετοχή τους στην Κεντρική Εκδήλωση του 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας,το φωτογραφικό λεύκωμα [Μαύρη σταφίδα ο «φρουτένιος χρυσός» της Αιγιάλειας], έκδοσης του ΦιλοπροοδευτικούΣυλλόγου Γρηγόρι. Στο κο Σπηλιωτόπουλο Γεώργιο από την εταιρεία Ελληνικές Σταφίδες Α.Ε. απένειμε αντίτυπο της ιστορικής και λαογραφικής  έρευνας για την Κορινθιακή σταφίδα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, στην οποία έχει συμπεριληφθεί και το λινό του πατέρα του στη θέση Λακατίσερι της περιοχής Γρηγόρι.

Ακολούθησε δημοτικό και λαϊκόγλέντι με χορό για όλους με μια πίσταδιαρκώςκαι ασφηκτικάγεμάτη με πολύ νεολαία, το όποιογλέντιδιήρκησεκυριολεκτικάμέχρι το πρωί, με τη δημοφιλή τραγουδίστρια ΧαράΒέρρα και την ορχήστρατης. Συμμετείχαν μαζί της οι μουσικοί και οι τραγουδιστές:Μπέκος Βαλάντης κλαρίνο, Δημήτριος Σακκαλήςτραγούδι,Ιωάννα Πλώτα τραγούδι, Στέφανος Μικρώνης τραγούδι, όπου διατηρεί και ιδιαίτερη σχέση και φιλίες με το χωριό, Στέλιος Σαλής κιθάρα,Παντελής Πετρονικολός μπάσο,Σπυρίδων Κώττης πλήκτρα,Ζαχαριάς Ευάγγελος σάζι,Χρήστος Μέτος, τύμπανα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στο αξιόλογο πολιτιστικόκαι φιλοπροοδευτικό έργο του Συλλόγου Γρηγόρι, ευχήθηκαν καλό τρύγο,καλή σοδειά μεκαλή ποιότητα, καλή τιμή στην πώλησητης  σταφίδας, ώστε να παραμείνει ο νέος αγροτικός πληθυσμός στις περιοχές και να αυξάνεται η ετήσια παραγωγή αυτού του πολύ σημαντικού προϊόντος.

Ο Σύλλογος για πρώτη φορά φέτος εξέδωσε 20σέλιδο έντυπο πρόγραμμα στο οποίο παρουσιάζονται θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της σταφίδας, οι χορηγοί και οι χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ Σταφίδαςκαθώς και ένα σύντομο ιστορικό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» προσέφερε στους επισκέπτες συσκευασμένη σταφίδα προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε. και συσκευασμένη σταφίδα προσφορά των εταιρειώνΑγροεφόδια Στούμπος Α.Ε. και Αφοί Δ. ΚοροντζήΙ.Κ.Ε.

Και όλα αυτά, στον φαντασμαγορικό χώρο της πλατείας του χωριού Γρηγόρι που αξίζει όλοι μας να επισκευτούμε!!!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αιδεσιμότατος πατήρ Χαράλαμπος Γκίκας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου ΓρηγορίουΓρηγόρι Αιγίου, Αιδεσιμότατος πατήρ Νικόλαος Κίτσος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δημητρόπουλο Αιγίου,Χρυσανθόπουλος Ανδρέας Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γρηγόρι, Δημόπουλος Χρήστος ΠρόεδροςΑγροτικού Συνεταιρισμού Γρηγόρι,Ροδόπουλος Βασίλειος Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας, Αγγελόπουλος Αργύριος Διευθυντής Διεύθυνσης Υγιεινής Νομού Αχαΐας,Τζιλιλής Ανδρέας καθηγητής Πανεπιστημίου πολιτευτής, Γούτος Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας,από την εταιρεία Ελληνικές Σταφίδες Α.Ε. ο Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο Σπηλιωτόπουλος Γεώργιος, η Γεωπόνος Μαργαρίτα Δήμα και ο ΚωνσταντίνοςΣκανδάμης,από την εταιρεία FertichemοΣτούμπος Χαράλαμπος,από την εταιρεία Αφοί Δ. Κοροντζή Ι.Κ.Ε. η Χαρά Κοροντζή,Θεόδωρος Μιχαλόπουλος πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας,Βάνα ΜπεντεβήΠρόεδρος Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιάλειας,Μέλπω ΡουγκάλαΠρόεδρος Μουσείου ιστορίας και λαογραφίας Λόγγου,Κων/νος Βούλγαρης ΠρώηνΑντιδήμαρχοςΣυμπολιτείας,Ανδρικόπουλος Δημήτριος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,Κωνσταντίνος ΓιάχοςΓραμματέαςΑνεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας,Κωνσταντίνος Δαράτος πρόεδρος ομάδας «Αέρας»,Παλαιολογόπουλος Γεώργιος ΑγρονόμοςΑιγιάλειας,και επιπλέον από τους επιχειρηματίες χορηγούςτου Φεστιβάλ Σταφίδας Λαμπρόπουλος Παναγιώτης και Σωτηρόπουλος Νικόλαος, οικάτοικοι του χωριού και πάρα πολλοί επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Φαρμακόπουλος Γρηγόριος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά, για την εξαιρετική και τόσο αποτελεσματική συνεργασία, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου: Νικολόπουλο Γρηγόριο αντιπρόεδρο, Μιχαλόπουλο Σταύρο Γεν. Γραμματέα, Μοιραλιώτη Δημήτριο Ταμία και τα μέλη: Μοιραλιώτη Χρήστο, ΛαΐνηΠαντελή και Φαρμακόπουλο Γεώργιο, όλα τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμότατο π. Χαράλαμπο Γκίκα, Δημητρίου Τηλέκλητο, Χρυσανθόπουλο Κων/νο, Παπαγιαννακόπουλο Σπύρο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσανθόπουλο Ανδρέα.καθώς καιτα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Εκδήλωσης: Δημόπουλο Χρήστο, Μιχαλόπουλο Γ. Παύλο, Φώτιο Λ. Ευθύμιου, Κων/νοΛαΐνη, Αντωνία Λαΐνη.Εύχεται δε οι λαμπρές ημέρες πολιτισμού να συνεχίσουν στο Γρηγόρι Αιγίου στο διηνεκές, με την υποστήριξη όλων, για την περεταίρω ανάδειξη αυτού του τόσο σημαντικού προϊόντος της σταφίδας, την προβολή της περιοχής μας και την πολιτιστική της ανάπτυξη, καθώς και για την ψυχαγωγία και ευχαρίστηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγιαλείας «O Άγιος Γρηγόριος» ευχαριστεί με τη σειρά του, όλους όσους συμμετείχαν και όσους παρευρέθηκαν που ο καθένας με τον τρόπο του στήριξε την Κεντρική Εκδήλωση του φετινού πολύ επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία, 23ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2018.

Παρατίθενται και οι αριθμοί που κερδίζουν στη λαχειοφόρο αγορά του 23ου Φεστιβάλ Σταφίδας: 1278, 1201, 1291, 1292, 55, 907, 863, 1344, 625, 755, 311, 310, 1227, 1225, 306, 1036, 842, 343, 1368, 815, 1313, 290, 1308, 1037, 1309, 719, 1224, 717, 1222, 227, 1314, 1311, 864, 1015, 654, 1021, 201, 630, 202, 624, 216, 203, 206. τηλ. επικοινωνίας για την παραλαβή των δώρων: 2691061469, υπεύθυνος: κ. Νικολόπουλος Γρηγόριος.

Καλό τρύγο και καλή εσοδεία.

Διαβάστε επίσης