Οι εκτεταμένες παρεμβάσεις από Πάτρα μέχρι Αίγιο

παρουσιάστηκαν σε Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων

Το σχέδιο εκτεταμένων παρεμβάσεων και αναπλάσεων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο, που προετοίμασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκε στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, από όπου διέρχεται ο δρόμος σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018. Στόχος της συνάντησης ήταν αφενός να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, αφετέρου, στο πλαίσιο του διαλόγου, να συζητηθούν τυχόν επιμέρους εργασίες.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών από όπου διέρχεται η Παλαιά Εθνική Οδός. Ήλθε πλέον η στιγμή, οι κάτοικοι που για χρόνια ταλαιπωρούνταν, λόγω των εργασιών του νέου αυτοκινητόδρομου, να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα της ζωής τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ανοίγοντας τη συζήτηση.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, «πρόθεση της Περιφέρειας, είναι να γίνουν εργασίες στην παλαιά εθνική οδό, ξεκινώντας από την Πάτρα, συνεχίζοντας στο  Ρίο, τον Αγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα, το Δρέπανο, τον Ψαθόπυργο, τη Ζήρια, τις Καμάρες, τα Σελιανίτικα και φθάνοντας μέχρι το Αίγιο, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού και να αναπλαστεί η περιοχή».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση παρεμβάσεων, διεκδίκησε πόρους, οι οποίοι εξασφαλίστηκαν με την ένταξη του έργου στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ένας σχεδιασμός, προϋπολογισμού 12.500.000 ευρώ.

Τα έργα θα αφορούν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις, εντός οικιστικών ιστών, σε κόμβους, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων, εγκατάσταση φωτισμού και αντικατάστασή του όπου κριθεί απαραίτητο. Ακόμη, προβλέπονται διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και καθαρισμός των πρανών.

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισήμαναν ότι πρόκειται για έναν άρτιο σχέδιο που βελτιώνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Προς την κατεύθυνση αυτή  δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόθυμοι να συνεργαστούν με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού που θα δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή της Αιγιάλειας.

Ποιοι συμμετείχαν

Στις συναντήσεις εργασίας συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, η βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, όπως επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων  Ρίου Μαρία Νιάρου, Αγίου Βασιλείου Τασία Μπιρλή, Αραχωβιτίκων Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Δρεπάνου Βασίλης Σακελλαράκης, Ψαθοπύργου Γιώργος Καραμπούλας, Ζήριας Βασίλης Γλωσσίδης, Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας και Σελιανιτίκων Ευάγγελος Γεωργόπουλος.   

Διαβάστε επίσης