Έκθεση με αφίσες, που δημιουργήθηκαν από τους φοιτητές του Μ.Π.Σ. «Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

εαπ

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π., η οποία παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις στο ευρύτερο επιστημονικό και σύγχρονο γνωστικό αντικείμενο της Τεχνολογίας του «Ακουστικού Σχεδιασμού και Ψηφιακού Ήχου», των «Γραφικών Τεχνών και των Πολυμέσων» και του «Σχεδιασμού Φωτισμού» μέσω των τριών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της (ΑΣΦ, ΓΤΠ και  ΣΦΠ), δίνει, για άλλη μια φορά, δυναμικά το παρόν με πλήθος δράσεων.

Τον Ιούνιο 2018, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, παράλληλα με τις εκδηλώσεις που δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, ως συνδιαμορφωτής των Πολιτιστικών Διαδρομών του Μουσείου, εξέθεσε στο χώρο του Μουσείου Αφίσες, που δημιουργήθηκαν από τους φοιτητές του Μ.Π.Σ. «Γραφικές Τέχνες-Πολυμέσα» κατά τη συμμετοχή τους στο Πολιτιστικό Δίκτυο της ΕΦΑΑ  Μουσείο –Πόλη –Μνημείο. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια των συμβούλων-καθηγητών Ηρ. Λάσκαρη, Γ. Κολαξίζη, Σπ. Σιάκα και Ειρ. Μαυρομμάτη, εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18 Μαΐου 2018 και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών.

Στο κλείσιμο της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2018, η Ευρωπαϊκή χορωδία του ΕΑΠ «Magisterium», μέλος των Πολιτιστικών Ομάδων ΕΑΠ, επένδυσε με υπέροχους ήχους την ευσύνοπτη αλλά εξαιρετικά επιμελημένη ξενάγηση στους δρόμους της αρχαίας Πάτρας από συντελεστές του Μουσείου, ενθουσιάζοντας το Πατρινό κοινό που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών εκφράζει θερμές ευχαριστίες τόσο στους επισκέπτες όσο και στους συντελεστές του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στα μέλη της Ευρωπαϊκής χορωδίας του ΕΑΠ «Magisterium», στον κ. Ιωά. Αναγνωστόπουλο καθώς και στην κ. Γιαννοπούλου-Ματσούκα Λιάνα, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ