Αχαΐα: Καταγγελία για καθυστέρηση εγκατάστασης μηχανημάτων πρόσβασης στις παραλίες από ΑμεΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για σημαντικές καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των Seatrack, των μηχανημάτων πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες της Αχαΐας, καταγγέλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας.

Μέσω δημόσιας ανακοίνωσης του εκφράζει ξανά την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπάρχουν προβλήματα και καθυστέρησής στην διαδικασία εγκατάστασης των μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ στις παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας παρά την δέσμευση του Αντιπεριφερεiάρχη κ. Αλεξόπουλου ότι παραλίες της Αχαΐας γίνονται προσβάσιμες.

"Ο Σύλλογός μας είχε έγκαιρα επισημάνει με την υπ’ αριθ. (7/16.2.2018) επιστολή του την σπουδαιότητα της ταχύτητας έναρξης όλων των διαδικασιών (γραφειοκρατικών τεχνοκρατικών) στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έτσι ώστε όλα τα πρός εγκατάσταση μηχανήματα πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες του Νομού μας να τοποθετηθούν στο σωστό χρόνο όντας ασφαλή πρός χρήση με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Αυτό δεν έχει μέχρι σήμερα καταστεί εφικτό και γι’ αυτό καλούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν ταχύτατα προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο η εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων γιατί αυτά αποτελούν τη μόνη δυνατότητα επαφής των ατόμων με παραπληγία και κινητικές αναπηρίες με την θάλασσα και τις ευεργετικές της ιδιότητες." καταλήγει η ανακοίνωση