Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Εκπαιδευτική δράση Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πρώτες βοήθειες για πολίτες»

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο 2οΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες με τη χρήση ενεργητικών και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας υλοποίησαν στους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς του 2ου ΣΔΕ Πάτρας το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για πολίτες».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Πρώτες βοήθειες για πολίτες» διάρκειας 12 ωρών υλοποιήθηκε από τους πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα «Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δημήτρη Χαλιώτη, Διονύση Αυγουστάτο και Βασίλη Κουτρομάνη στις 12 και 13 Ιουνίου, στο χώρο του 2ου ΣΔΕ Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας συμμετείχαν στο δωδεκάωρο πρόγραμμα, που ήταν διαρθρωμένο στις εξής πέντε ενότητες: 1. Εισαγωγή – Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών, 2. Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, 3. Αιμορραγίες και τραύματα, 4. Επείγοντα περιστατικά, 5. Αξιολόγηση και είχε σκοπό να τους καταστήσει ικανούς να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, έως ότου να αναλάβουν το περιστατικό οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 5 χρόνια.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την αρχηγό του Σώματος κ. Ανδριάνα Φιλοπούλου, καθώς και τους εθελοντές εκπαιδευτές Δημήτρη Χαλιώτη, Διονύση Αυγουστάτο και Βασίλη Κουτρομάνη για την ανταπόκριση και την αφιλοκερδή προσφορά υλοποίησης του Προγράμματος Πιστοποίησης στους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς του 2ου ΣΔΕ Πάτρας.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
 

Διαβάστε επίσης