Κωνσταντίνος Μίχαλος: Τι απάντησε στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος

Κάποιοι στην Πειραιώς ψάχνουν για κομματάρχες, λάθος πόρτα έχουν χτυπήσει

«Οι Μαυρογιαλούροι στην εποχή μας δεν έχουν θέση» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφορικά με τη διαγραφή από τη ΝΔ. 

Μιλώντας στο κανάλι «Ε» ο κ. Μίχαλος επεσήμανε πως: «Κάποιοι στην Πειραιώς ψάχνουν για κομματάρχες, λάθος πόρτα έχουν χτυπήσει».

«Αντί να ασχοληθούν με το τι συμβαίνει στην κοινωνία ψάχνουν ποιον βλέπει κάθε πρόεδρος του Επιμελητηρίου» υπογράμμισε.

Ο κ. Μίχαλος απάντησε και στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος. Όπως ανέφερε από το 2006 που έχει εκλεγεί στο ΕΒΕΑ κυκλοφορούν σενάρια ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, υπουργός ή δήμαρχος. «Από την ημέρα που έχω εκλεγεί στο ΕΒΕΑ με θέλουν να πολιτεύομαι. Έχω διαψεύσεις τους πάντες».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ακόμη: «Πόσο καιρό ζητάει η ΝΔ εκλογές; Ζητάει εδώ και 2,5 χρόνια, από την ώρα που εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης. Κάποτε να σοβαρευτούμε. Μαυρογιαλούροι και πρακτικές του 1950 δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Οι Μαυρογιαλούροι στην εποχή μας δεν έχουν θέση.

Είναι γελοιότητες αυτά που ακούω. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Από τις 800.000 επιχειρήσεις δεν υπήρξε ούτε ένας επιχειρηματίας που ήρθε να μου πει γιατί δε ζητάς εκλογές. Δεν είμαστε κομματάρχες. Τι κάνει κάθε ένας στο παραβάν είναι δικό του θέμα».

Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος» με την επισήμανση πως «στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"».

Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση έκανε λόγο ο κ. Μίχαλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με την οποία συνιστά «ψυχραιμία» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει: «Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Διαβάστε επίσης