Δυτική Ελλάδα: Περισσότεροι από 17.000 μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν τις ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ - ΦΩΤΟ

Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν περισσότερες από 130 διαλέξεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ενημερωτικές διαλέξεις και δράσεις σε μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε φοιτητές των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Δυτική Ελλάδα, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018.

7.jpg

Ειδικότερα, περισσότεροι από 17.000 περίπου μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν εξειδικευμένες διαλέξεις, αλλά και συμμετείχαν σε δράσεις που οργάνωσε ή συμμετείχε η

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, αποκομίζοντας ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για το μέλλον τους.

4.jpg

Από τις Υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 130 ενημερωτικές διαλέξεις σε Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Ειδικότερα, στις διαλέξεις συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό, καθώς επίσης και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.

9.jpg

Επίσης κατά το τρέχον σχολικό έτος στην Περιφέρεια μας πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, δυο ευρείες ενημερωτικές δράσεις με πληθώρα διαλέξεων και βιωματικές δραστηριότητες. Αναλυτικότερα :

•       Από 06/11/2017 έως 16/11/2017 η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και την στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» υλοποίησε ενημερωτικές δράσεις στο Αίγιο, τον Πύργο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Οι μαθητές και οι φοιτητές είχαν την άμεση βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής.

•       Από 11/12/2017 έως 22/12/2017 η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα» πραγματοποίησε Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα : « Η Οδική Ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» που φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Πέρα από τα εκθέματα, οι μικροί μας επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι να αντιληφθούν το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως πεζοί και οδηγοί και να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες για τη οδική ασφάλεια.

Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε θετικά σε πολλά αιτήματα στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τοπικών σωματείων για την πραγματοποίηση ομιλιών και τη συμμετοχή Υγειονομικών (Ψυχολόγων) και Επιχειρησιακών Αξιωματικών της σε ημερίδες που διοργανώνονταν.

Υπογραμμίζεται ότι, η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης