Σταύρος Κοντονής: Στημένα από μέλη της ΧΑ και της ΝΔ τα επεισόδια στα Γιαννιτσά

"Δεν ήταν η αυθόρμητη κίνηση κάποιων πολιτών"

«Αν ήσασταν εκεί θα καταλαβαίνατε τι γίνεται και πώς είχε στηθεί αυτό το πράγμα», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που ο ίδιος και η Θεοδώρα Τζάκρη αντιμετώπισαν κατά την επίσκεψή τους στα Γιαννιτσά.

Όπως κατήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής, επρόκειτο για «όχι παραπάνω από δέκα μέλη της Χρυσής Αυγής και γύρω στα δώδεκα άτομα μεταξύ των οποίων και ηγετικό τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας», το οποίο κατονόμασε η Θ.Τζάκρη.

«Είχαν έρθει εκεί για να δημιουργήσουν αυτές τις εντυπώσεις», εκτίμησε ο Υπουργός και έκανε λόγο για «κόσμο που κοιτούσε άναυδος αυτό το πράγμα». «Έχουμε στημένο επεισόδιο από τοπικά στελέχη της ΝΔ και 5-6 το πολύ 10 νεοναζί», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προσπαθούν με αυτού του τύπου την προπαγάνδα, να δημιουργήσουν ένα κλίμα ότι κάτι συμβαίνει». Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του κόσμου, σχολίασε ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε ο πολίτης να μη διαμαρτυρηθεί, όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλούς πολίτες».

«Δεν ήταν η αυθόρμητη κίνηση κάποιων πολιτών», συμπλήρωσε. Σχετικά με το χαρακτηρισμό και την κατηγοριοποίηση διαδηλωτών απέναντι στη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι, «κανένας δεν έλεγε ούτε χαρακτήριζε ιδεολογικά σε μία κατεύθυνση τους πολίτες που διαμαρτύρονται, αλλά σε κάποιες διαδηλώσεις υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία, όπως σε αυτήν με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης».

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να με χαρακτηρίζουν οι ακροδεξιοί προδότη», υπογράμμισε. Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες τόνισε ότι, «το σημαντικό είναι να μελετηθεί η συμφωνία, γιατί υπάρχει σύγχυση, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της εθνικότητας και της ιθαγένειας που έχει μπερδευτεί». «Η άποψή μου είναι ότι η ιστορία μας για πρώτη φορά διασφαλίζεται με αυτήν τη συμφωνία», κατέληξε.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης