Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου»

Συζήτηση με θέμα : «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου - Συζητάμε για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών» πραγματοποίησε, σε αίθουσα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις προβλέψεις του νόμου του 2008 και στις νέες διευρυμένες του νόμου Παρασκευόπουλου το 2015, για το σύμφωνο συμβίωσης, με τη διευκρίνιση ότι «δεν αφορούν σχέσεις γονέων και παιδιών» αναφέρθηκε η νομικός, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση.

«Το θέμα δεν είναι ο νόμος. Το θέμα είναι η κοινωνική υπηρεσία» είπε η κ. Παπαζήση, υποστηρίζοντας ότι, στην πράξη, λόγω των προϋποθέσεων και της μεγάλης προσφοράς, είναι «έως ανύπαρκτη» η πιθανότητα τεκνοθεσίας, ή επιμέλειας, «όχι μόνο από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ακόμη και από μόνους ετερόφυλους». Σημείωσε, ωστόσο, για τα ομόφυλα ζευγάρια, ότι θα ήταν, ίσως, ρεαλιστική και διεκδικήσιμη μια πρόβλεψη, για την κατοχύρωση συντρόφου, φυσικού γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού του, όταν δεν ζει ο άλλος φυσικός του γονέας.

«Ισοπολιτεία, πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ζητήματα» τόνισε ο πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο», Νίκος Χατζητρύφων.

Για τα θέματα συμπεριφοράς, απέναντι σε παιδιά και έφηβους από το κοινωνικό περιβάλλον και τους γονείς τους, αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, ή την ταυτότητα φύλου, μίλησε ο παιδοψυχίατρος Μανώλης Φαϊτάκης.

Διαβάστε επίσης