Δήμος Πατρέων: Χθες στο Κεντρικό σήμερα στο Νότιο Διαμέρισμα η λαϊκή συνέλευση για την ανεργία - ΦΩΤΟ

ΣΤΙς 15 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η λαϊκή συνέλευση του Κεντρικού Διαμερίσματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρας.

Στην εισήγησή του ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας  Αθανασόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε:  «Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, συζητά και θα ψηφίσει δύο σοβαρά θέματα. Είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χειρουργικό τμήμα του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας και η συρρίκνωση των τριών εσπερινών ΕΠΑΛ.

dsc_9650.jpg

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και οι μειωμένες κρατικές δαπάνες στην Υγεία και την Παιδεία, είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται συνολικά και οδηγεί το λαό μας στα τάρταρα.

Ο πατραϊκός λαός να δώσει ηχηρή απάντηση με την μαζική συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του Δήμου, στις 15 και 17 Ιούνη, με βασική διεκδίκηση: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οργανώνουμε για

τρίτη  συνεχή χρονιά αγωνιστική λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην

ανεργία και τις συνέπειές της στη ζωή των λαϊκών οικογενειών με

κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους  - Δουλειά με

δικαιώματα», καθορίζοντας και ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο.

Ειδικά φέτος, θέτουμε ταυτόχρονα και το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, των κατασχέσεων των καταθέσεων των τραπεζικών λογαριασμών, των συντάξεων και των μισθών για οφειλές  στο δημόσιο και στους οργανισμούς του.

Όπως γνωρίζετε από την 1η Μάη οι Δήμοι υποχρεούνται δια νόμου να προχωρούν σε πλειστηριασμό σε όσους δημότες μας έχουν χρέη προς τον Δήμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, κάλεσε τους παραβρισκόμενους,  να πάρουν ενεργά μέρος στη διήμερη κινητοποίηση του Δήμου: Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα πραγματοποιούνται  δύο συγκεντρώσεις  και πορείες. Στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα  στα Ζαρουχλέϊκα  και στην πλατεία  Ντε Μιράντα μπροστά στο Γήπεδο  της Παναχαϊκής.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου στο Νότιο Πάρκο στις 8:30 το βράδυ, στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση όπου θα μιλήσει  ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στη λαϊκή συνέλευση, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Διαμερίσματος, Μιχάλης Τσοπανίδης, Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, Τάκης Περόπουλος, εκπρόσωποι του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αγίας Τριάδας, Αγίου Διονυσίου και Τέρψης, του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας και πλήθος δημοτών.

 

Οι λαϊκές συνελεύσεις συνεχίζονται:

-Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούνη Νότιο Διαμέρισμα, 7.30 μ.μ. (Εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα, στο Λαϊκό Στέκι).

-Παρασκευή 8 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Μεσσάτιδας, 7.30 μ.μ. (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Διαμερίσματος Οβρυάς, προαύλιο ιερού ναού Παναγίτσας).

-Δευτέρα 11 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Βραχνεΐκων, 7.30 μ.μ. (Αίθουσα Σταυροπουλείου, Πατρών – Πύργου 12).

-Τρίτη 12 Ιούνη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας, 7.30 μ.μ. (Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας)

-Τετάρτη 13 Ιούνη Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου, 7.30 μ.μ. (Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Αθηνών 6).

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συγκεντρώσεις της Δημοτικής Αρχής, με τους εργαζόμενους του Δήμου:

-Τρίτη 12 Ιούνη, 7.30 π.μ. με τους εργαζόμενους του τμήματος Πρασίνου (Αροανίων και Δαμίρη)

-Τρίτη 12 Ιούνη, 11.30 π.μ. με τους εργαζόμενους στην Ξερόλακκα (στο χώρο του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας)

-Τετάρτη 13 Ιούνη 7.15 π.μ. με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής (στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης)

-Πέμπτη 14 Ιούνη, με το Σωματείο Σχολικών Φυλάκων και Εργαζομένων του Δήμου 10.30 π.μ. (στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης)

-Παρασκευή 15 Ιούνη, περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ