Αυτή την ώρα το τελευταίο "αντίο" στον Κώστα Κόλλια - Στη Μιτόπολη η κηδεία του άτυχου 34χρονου πατέρα δύο παιδιών - Έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα

θρήνος στην τοπική κοινωνία
φωτογραφία από την "Π"

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στην εκκλησία του χωριού του στον Άγιο Νικόλαο, στη Μιτόπολη Αχαΐας, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον 34χρονο Κώστα Κόλλια, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το απόγευμα της Παρασκευής, σε εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών.

Ο 34χρονος ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών, σκληρά εργαζόμενος, οικογενειάρχης και ιδιαίτερα αγαπητός στον περίγυρό του. Όσοι τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, αγωνιστή και πάντα δίπλα στην οικογένειά του. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχειρούσε να επισκευάσει βλάβη, βρισκόμενος σε κυλιόμενη ταινία μεταφοράς, και από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε στο έδαφος από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αστυνομικοί του ΑΤ Δυτικής Αχαΐας προχώρησαν στη σύλληψη του υπευθύνου βάρδιας της επιχείρησης και αναζητείτο. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας:
«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του Κώστα Κόλλια από τη Μιτόπολη Αχαΐας, ύστερα από εργατικό ατύχημα στη βιομηχανική ζώνη Πάτρας. Αλλος ένας άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, χάθηκε, σήμερα, εν ώρα εργασίας. Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αναλογούν. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου εργαζομένου».
Και η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία ΣΥΝΔΕΣΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου Κόλλια, ενός νέου ανθρώπου, πατέρα δύο παιδιών. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «άλλο ένα θανατηφόρο στην ταφόπλακα των εργατικών δυστυχημάτων. Εργαζόμενος στη ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ, στον εργασιακό χώρο της ανακύκλωσης. Ενας χώρος ιδιαίτερα σκληρός για τους εργαζόμενους, όπου απαιτεί συνεχείς ελέγχους. Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις κ οι όροι της εργατικής νομοθεσίας και υγείας και ασφάλειας. Ζητάμε να χυθεί άπλετο φως, κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του ο συνάδελφός μας και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, όπου και εάν αναλογούν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».