«Προκαλεί ο Ηλίας Κασιδιάρης». Μια φράση που τείνει να καταντήσει γραφική, αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παρέδωσε για μια ακόμη φορά τα… διαπιστευτήριά του και μάλιστα μέσα στην ελληνική Βουλή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό, σεξιστικό (και πολλά ακόμη) παραλήρημα εναντίον της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με «πρόσχημα» το μεταναστευτικό.
Ο… γνωστός Κασιδιάρης
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο για το άσυλο. Και φρόντισε να προσδώσει προσωπικό χαρακτήρα στην επίθεσή του, σχολιάζοντας με απαράδεκτο ύφος και χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις.
Συγκεκριμένα τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Κι εμείς έχουμε δικαίωμα μεθαύριο όταν αναλάβουμε, να βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα, για να υποδέχεται λαθρομετανάστες και όπως θα έρχονται αυτοί και θα την βλέπουνε νύχτα, θα λένε τι πράγμα είναι αυτό, θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίζουνε πίσω και τρέχοντας μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. Αυτή τη λύση θα επιβάλουμε. Θα βάλουμε την Τασία την Χριστοδουλοπούλου να την βλέπουνε το βράδυ εκεί σαν σκιάχτρο, πάνω σε μία βραχονησίδα κι έτσι θα φεύγουνε και θα λύσουμε το πρόβλημα των προσφυγικών ροών».
Οφείλει κανείς, πάντως, να αναγνωρίσει την αίσθηση του χιούμορ του βουλευτού της ΧΑ, ο οποίος ξεκίνησε με την φράση «έχουμε δικαίωμα μεθαύριο όταν αναλάβουμε«…
Η πληρωμένη απάντηση της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής
Η αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ήρθε σε αυστηρό και απαξιωτικό ύφος. Η ίδια, πάντως, χρησιμοποίησε και σκληρή γλώσσα, που δεν άφηνε περιθώρια περαιτέρω αντιπαράθεσης.
Τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα απαντήσω σε ένα παραλήρημα που ακούστηκε μέσα στη Βουλή από κάποιον νεοναζί κανίβαλο. Γιατί για κανίβαλο πρόκειται. Αυτό που θα ευχηθώ, είναι η ελληνική δικαιοσύνη να εκτελέσει το χρέος της, για να ξεβρομίσει η Βουλή από αυτό το φασιστικό, σεξιστικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό λόγο, που τον ακούμε και παρακολουθούμε και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτή είναι η ουσία. Δεν πρέπει να γίνουμε Ευρώπη. Η εξαίρεση του 2015 συνεχίζει να είναι εξαίρεση και το 2018 και αυτή η κυβέρνηση είναι η μοναδική που έχει το θάρρος να προσπαθεί να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προσπαθεί να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων με την πραγματικότητα και τη διεθνή προστασία«.
Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης και την απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
Αντιδράσεις στην Βουλή
Κατόπιν αυτού κι αφού είχε αλλάξει χέρια το προεδρείο της Βουλής, άμεση ήταν και η αντίδραση του προεδρεύοντα, Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ), ο οποίος ζήτησε από τις υπηρεσίες της Βουλής να διαγράψουν από τα πρακτικά τις προσβλητικές εκφράσεις εναντίον της κ. Χριστοδουλοπούλου.
Πάντως η ίδια επεφύλασσε αιχμές και για το προεδρείο της Βουλής και τους συναδέλφους της βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες, σχολιάζοντας με νόημα: «Να έχουμε παρακαλώ αντανακλαστικά όταν ακούγονται αυτές οι χυδαιότητες. Δεν μπορεί να είναι απλώς ατομικό δικαίωμα του καθενός».
Τελικά… διεγράφη
Όπως έγινε γνωστό αργότερα, με απόφαση του προεδρείου η προσωπική επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη διεγράφη. «Υπερασπίστηκα τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην πλατεία Ομονοίας. Έπρεπε εγώ ως υπουργός να δώσω την απάντηση γιατί είναι αυτοί εκεί. Να δώσω εγώ απάντηση σε αυτές τις παράλογες ερωτήσεις των τότε ξενόφοβων καναλιών. Που ενορχήστρωναν ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε επίσης νωρίτερα η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Η οποία επίσης τόνισε: «Όταν όλος ο κόσμος ζει στη βαρβαρότητα και όταν δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να καταδικάσει αυτά που συμβαίνουν, τολμάνε να μιλάνε για την κυβέρνηση και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακροβατούν. Πράγματι ακροβατούν. Στην προσπάθεια να μείνουμε άνθρωποι. Να δώσουμε ένα μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ότι μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και μεγαλοσχημόνων. Και ότι είμαστε άνθρωποι και δεν είμαστε μισαλλόδοξοι, να μισούμε τα θύματα του πολέμου. Αν είναι δυνατόν να είμαστε εδώ και να συζητάμε για τους πρόσφυγες με αυτό τον χυδαίο τρόπο που ακούσαμε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης».
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ