Μάριο Σεντένο: Στόχος να υπάρξει τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση έως τις 24 Μαΐου

πριν το eurogroup

Ο στόχος είναι να υπάρξει τεχνική συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση πριν από το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου αναφέρει ο πρόεδρός του,Μάριο Σεντένο, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Με την επιστολή του, ο Σεντένο αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup τον περασμένο μήνα στη Σόφια.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, σημείωσε ο Σεντένο, παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για τα επόμενα χρόνια, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης δυνητικής ανάπτυξής της και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος. Συζητήσαμε, επίσης, πρόσθεσε, πώς μπορούμε να στηρίξουμε περαιτέρω τις ελληνικές Αρχές στις συνεχείς μεταρρυθμιστικές προσπάθειές τους στα χρόνια μετά το πρόγραμμα.

"Λάβαμε υπόψη την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μη ζητήσει μία διάδοχη ρύθμιση. Για τη μελλοντική παρακολούθηση των οικονομικών, δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων, το Eurogroup ενημερώθηκε για το λεγόμενο εργαλείο "ενισχυμένης εποπτείας", όπως προτάθηκε από την Επιτροπή", αναφέρει η επιστολή.

"Η συζήτηση για τη στρατηγική του χρέους θα συνεχισθεί τις επόμενες εβδομάδες. Στη βάση μίας επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο για όλα τα στοιχεία που θα διασφαλίζουν μία επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο", καταλήγει η επιστολή αναφορικά με το ελληνικό θέμα.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης