Στον Εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτη

Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου.

Ο δημοτικός υπάλληλος, Μουσά Αλερίκ αναμένεται να μεταφερθεί άμεσα από το στρατιωτικό φυλάκιο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (02/05/2018) στις ελληνικές Αρχές για ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε στον Έβρο.

Τούρκος συνελήφθη από στρατιωτικούς στην περιοχή του φυλακίου 1 στις Καστανιές Έβρου, καθώς εισέλθε παράνομα στη χώρα μας.

Η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα, σύμφωνα με το thrakinea.gr.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές Αρχές ότι είναι υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης.  

Οι έως τώρα πληροφορίες για την περίεργη αυτή υπόθεση αναφέρουν ότι ο συλληφθείς έκανε εργασίες στην τουρκική πλευρά με εκσκαπτικό μηχάνημα και πέρασε στο ελληνικό έδαφος όπου και συνελήφθη. 

Μάλιστα, οι Έλληνες στρατιωτικοί φέρεται να υποστηρίζουν πως τον είδαν να εισχωρεί με το γεωργικό του μηχάνημα 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος. Ενώ του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο ίδιος συνέχισε την πορεία του.

Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο Πέμπτη (3/5) προκειμένουν να απολογηθεί, ενώ η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές Αρχές του Έβρου.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του Τούρκου πολίτη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Δήμαρχος Αδριανούπολης: Πέρασε παράνομα τα σύνορα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο συλληφθείς είναι εργάτης, ο οποίος εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του δήμου Αδριανουπόλεως.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

 

Διαβάστε επίσης