«Αυγομαχίες και κρασοτσουκρίσματα» από τον Σύλλογο Ευρυτάνων Αχαΐας - ΦΩΤΟ

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με ανοιξιάτικη διάθεση ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας πραγματοποίησε με επιτυχία και φέτος την μεταπασχαλινή του εκδήλωση για το τσούγκρισμα των αυγών.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 22 Απριλίου 2018 συγκεντρώθηκαν συμπατριώτες Ευρυτάνες-κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας και φίλοι του συλλόγου σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Πάτρας. Συνεχίζοντας την ετήσια παράδοση του τσουγκρίσματος αυγών με συνεστίαση, το Δ.Σ. έδωσε μια ανανεωτική διάθεση στο έθιμο οργανώνοντας «Αυγομαχίες και κρασοτσουκρίσματα», από τις οποίες αναδείχθηκε και νικητής.

1.jpg

Οι συμπατριώτες μας, νέοι και μεγαλύτεροι, είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να συζητήσουν για την ευρυτανική πατρίδα, τις δραστηριότητές τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για τον σύλλογο. Υπήρξε μάλιστα η συγκυρία να επανέλθουν παλαιοί ενεργοί συμμετέχοντες στις δράσεις του συλλόγου. Με τους Ευρυτάνες ένθερμους πρεσβευτές του τόπου τους, παρευρέθηκαν από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Χάιδας  και ο κ. Λευτέρης Τσόλκας, ενώ από τον Πανκαλαβρυτινό Σύλλογο η πρόεδρος κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου (νικήτρια και του εξωτερικού φορτιστή κινητών του αυγονικητή), το ζεύγος Παπαθεοδώρου και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, με τους οποίους έγινε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συλλόγων.

8.jpg

Το Δ.Σ. εντατικά επιθυμεί να ανανεώσει τους δεσμούς των Ευρυτάνων στην Πάτρα και τις γειτονικές περιοχές με τον σύλλογο. Η διατήρηση της παράδοσης είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά και η ανανέωση έχει τη σημασία της. Έτσι, ετοιμάζονται νέες δράσεις, που θα αφορούν και καίρια ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας σε οποιαδήποτε ηλικιακή και κοινωνική ομάδα ανήκουν τα μέλη. Γι’ προσκαλεί κάθε Ευρυτάνισσα και Ευρυτάνα της Αχαΐας να προσεγγίσει τον Σύλλογο, μιας και ο Σύλλογος είναι η αφορμή για τους ανθρώπους.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στις φετινές «αυγομαχίες & τα κρασοτσουγκρίσματα». Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Ήρθατε, συναντηθήκαμε, περάσαμε όμορφα και μας τιμήσατε ιδιαίτερα! Να ’μαστε καλά... να ανταμώνουμε... αυτά μένουν... οι συναντήσεις... οι νέες φιλίες που συνάπτονται και οι παλιές που δυναμώνουν... Τους τόπους μας τους φέρουμε μέσα μας... Είμαστε τα κλαδιά, όπως λένε, που απλώνονται αλλά κρατιούνται από τις ρίζες!»

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ