Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων τιμά την Πρωτομαγιά

με την ταινία «Ουτοπία 1961»

Ο Παμμικρασιατικός  Σύνδεσμος Πατρών & Περιχώρων προβάλλει για να τιμήσει την εργατική πρωτομαγιά, την ταινία «Ουτοπία 1961».          

Η ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Κώστα Φιλιούση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Πόγκα.

 Η ταινία «Ουτοπία 1961», πόνημα συλλογικής προσπάθειας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, της ερασιτεχνικής ομάδας από την περιοχή του Λαυρίου «Εξόρυξη» μαζί με το Studio Pixel (2016), αφηγείται την τρίμηνη απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961. Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες. Στον  ένα άξονα καταγράφεται η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο. Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση  των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση της Γαλλικής εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους. Οι σκηνές καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου σκιαγραφούν  το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της εποχής.

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 28/04/2018, στις 21.00, στην ισόγειο αίθουσα του Παμμικρασιατικού (Φωκαίας 26), Πλ. Ελευθερίας, (τηλ. 2610-329787). Είσοδος ελεύθερη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ