Το τιπ των 5 λεπτών που θα αλλάξει (προς το καλύτερο) τη γεύση στις φακές

απλα και γρηγορα

Σε άλλους αρέσουν, άλλοι τα έχουν... συνηθίσει εντάσσοντάς τα στο διαιτολόγιό τους στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής διατροφής αλλά ακόμη... δυσκολεύονται. 

Ενα από τα όσπρια και οι φακές. Superfood, από τα τρόφιμα που κάθε διατροφολόγος βάζει στα διαιτολόγια και γενικά εύκολο στο μαγείρεμα. Εχει, όμως, ένα μείον. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση. Δεν είναι κακό στη γεύση, απλά μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι λίγο... αδιάφορο. 

Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος που μπορεί να δώσει γεύση στις φακές και να τις κάνει να τις εντάξετε με χαρά στο διαιτολόγιό σας. 

Ποιος είναι αυτός; Το μαρινάρισμα!

Οσο για το πώς μπορεί να μαρινάρει κανείς τις φακές, είναι πανεύκολο! Καταρχάς τις βράζετε. Τις βράζετε σε σκέτο, ελάχιστα αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Καλό είναι να αλλάξετε μια φορά νερό, όπως καλό είναι να το κάνετε αυτό με όλα τα όσπρια (το έλεγαν και οι γιαγιάδες μας).

Αφού βράσουν οι φακές, τις σουρώνετε και πριν παγώσουν τις βάζετε μέσε σε μια μαρινάδα που έχετε στο μεταξύ ετοιμάσει. 

Τι μπορεί να περιέχει η μαρινάδα

Καταρχάς λίγο λάδι, με ελάχιστο ξύδι και ακόμη λαχανικά, βότανα, αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε ακόμη να έχετε λιώσει έναν κύβο από αυτούς που κυκλοφορούν στην αγορά και αφού προσθέσετε και κάποια φρέσκα λαχανικά να βάλετε τις καυτές φακές σας. 

Το τιπ

Προσοχή. Για να μπορέσουν οι φακές να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας και συνεπώς να πάρουν τα αρώματά της, πρέπει να είναι καυτές. 

Αρκεί λοιπόν να αφήσετε τις φακές σας για πέντε λεπτά στη μαρινάδα για να αλλάξει εντελώς η γεύση τους.

Φυσικά, όσο πιο πολύ αφήσετε τις φακές στη μαρινάδα τόσο περισσότερη γεύση θα αποκτήσουν...