Από σήμερα οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ

Στις 16 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών Παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο «είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η χρήση για 61 παραλίες. Οι τιμές κλεισίματος ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο στόχος για το 2018 είναι η οργάνωση και διεξαγωγή μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την πλήρη καθιέρωση του θεσμού τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η ηλεκτρονική διαδικασία χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια και διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών του αλλά και την απλούστευση του συνόλου της διαδικασίας προσδοκά τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των εσόδων από πλευράς του Δημοσίου αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων και του κοινού που επισκέπτεται τις παραλίες της χώρας».

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία για το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών στο σχετικό σύνδεσμο: http://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/aigialos