Κηδεία Γιώργου Μπαλταδώρου: Κατέρρευσε η σύζυγός του 34χρονου Σμηναγού - Το μήνυμα στο στεφάνι από τα παιδιά του - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο θρήνος ανείπωτος. Η οδύνη «σκεπάζει» τα πάντα. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του Mirage 2000-5 την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου, συνοδεύεται σήμερα  στην τελευταία του κατοικία. Στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

kideia_baltadoros3.jpg

720_569286_bc7a63d284-9bc28b055f60d984.jpg

Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρετά το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα. Το φέρετρο του Γιώργου Μπαλταδώρου ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, εκείνη που υπηρετούσε ως την τελευταία στιγμή. Προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, -είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση. «Σ’ αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε» - οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής. Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

baltadoros_kideia3-768x511.jpg

Το τελευταίο χειροκρότημα στον ήρωα

Τη στιγμή που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, η σιωπή «έσπασε» από το θερμό χειροκρότημα όσων ήταν ήδη εκεί για να τον υποδεχτούν

Παρών στην εκκλησία και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  Λίγα λεπτά πριν από τις 14:00, στον Ιερό Ναό έφτασε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. Στην κηδεία και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος. 

Λίγο πριν από τη 1:30 έφτασε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα καθώς και τον πρώην Βουλευτή Καρδίτσας τον Σπύρο Ταλιαδούρο.  Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας βρίσκεται  και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: newsit.gr, eleftherostypos.gr

ΦΩΤΟ: Eurokinisi, ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης