Άφησαν τυφλό μαθητή χωρίς καθηγητή πριν από τις Πανελλαδικές

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Κρήτη η είδηση ότι ένας μαθητής με προβλήματα όρασης έμεινε χωρίς καθηγητή - συνοδό λίγο πριν από τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο πατέρας του μαθητή της Γ' Λυκείου από τα Σφακιά ανέφερε ότι η καθηγήτρια ειδικής αγωγής με την οποία έκανε μαθήματα ο γιος του χρειάστηκε να φύγει λόγω εγκυμοσύνης. Η εκπαιδευτικός σταμάτησε να εργάζεται στις 12 Ιανουαρίου και από τότε δεν την έχει αντικαταστήσει νέος καθηγητής ειδικής αγωγής.

Όπως είπε ο πατέρας του μαθητή μιλώντας στο flashnews.gr, ενόχλησε αρκετές φορές τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εκείνος τον διαβεβαίωνε ότι θα έστελνε καθηγητή για να αναπληρώσει το κενό. "Όμως έχουν περάσει τώρα τρεις μήνες από τις 12 Ιανουαρίου και δεν έχει έρθει κανείς".

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Στέλιος Ζερβάκης σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: "Από τον Ιανουάριο φέτος, η εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03.50 (Μαθηματικών) ειδικής αγωγής με ειδίκευση Braille η οποία είχε τοποθετηθεί με παράλληλη στήριξη στον μαθητή από το Σεπτέμβριο και με την έναρξη των μαθημάτων, ζήτησε και της αποδόθηκε από την υπηρεσία μας, άδεια εγκυμοσύνης, όπως προβλέπεται. Άμεσα, κινηθήκαμε προς την κατεύθυνση αντικατάστασης της με σκοπό να μην μείνει χωρίς παράλληλη στήριξη, ο μαθητής για το υπόλοιπο του σχολικού έτους. Δυστυχώς, από τους επίσημους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου είχε εξαντληθεί η λίστα με τους εκπαιδευτικούς με ειδίκευση Braille, άρα δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης" και πρόσθεσε:

"Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπηρεσία μας, εναλλακτικά ζήτησε εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ΠΕ03.50 χωρίς την ειδίκευση Braille, προκειμένου να υποστηριχτεί ο μαθητής μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πράγματι, στις αμέσως επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής προσελήφθησαν στα Χανιά, όπως το είχαμε ζητήσει, όμως οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ03.50 για δικούς τους προσωπικούς λόγους, δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Μπροστά και στο νέο αδιέξοδο και πάντα σε συνεχή επαφή και συνεννόηση με την οικογένεια του μαθητή, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με το ΚΕΔΔΥ Χανίων να τροποποιήσουμε τα ωράρια άλλων εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατόν, αφού με τον τρόπο αυτόν θα ζημιώνονταν άλλοι μαθητές του Νομού μας και οι ενέργειες αυτές θα προσέκρουαν στους γονείς αυτών των μαθητών. (Τα αντίγραφα όλων αυτών των διοικητικών πράξεων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων). Άλλωστε η μη αντικατάσταση οφείλεται στον εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ03.50 Μαθηματικών, οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι στον συγκεκριμένο μαθητή παρέχεται ανελλιπώς παράλληλη στήριξη στα μαθήματα του κλάδου ΠΕ02.50 (Φιλολόγων)".

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης