Αχαΐα: Πως σώθηκαν τα παιδιά της 40χρονης που πνίγηκε στον Λάδωνα

"Το αγοράκι μου το 15χρονο έσωσε την αδερφούλα του και άλλα δυο παιδάκια!"

Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις προχωρά ο πατέρας της άτυχης μητέρας, που έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών της, κάνοντας ράφτινγκ στα Καλάβρυτα.

Τη στιγμή που ανετράπη η βάρκα της 6μελους παρέας, η μητέρα παγιδεύτηκε σε κλαδιά δέντρων και πνίγηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών της. Εκείνα επέζησαν και το ένα έσωσε το άλλο!

Η νεκροψία όπως έγραψε και το tempo24.gr έδειξε ότι ο θάνατος της 40χρονης επήλθε από πνιγμό. Εκκρεμούν οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα βγουν τα επόμενα 24ωρα."Πρόκειται για καθαρή περίπτωση πνιγμού. Θα ακολουθήσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, όπως ορίζεται αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι", ανέφεραν πηγές στο tempo24.gr.

Η κηδεία της 40χρονης Δέσποινας Αγαπητού θα τελεστεί σήμερα στον Άγιο Ιερόθεο Κηπούπολης στο Περιστέρι.

“O εγγονός μου, το έσωσε το κορίτσι μου το μικρό. Αυτός! Ακούστε το αυτό που σας λέω: Το αγοράκι μου το 15χρονο έσωσε την αδερφούλα του και άλλα δυο παιδάκια! Για όνομα του Θεού δηλαδή! Πού ήταν αυτοί οι αλήτες; Πού ήταν; Πείτε μου, πείτε μου που ήταν να μου προστατέψουν τα παιδιά μου; Έχασα το κορίτσι μου» δήλωσε στο Star συντετριμμένος, ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, προσθέτοντας αγανακτισμένος: «Βάλανε δηλαδή σε μια βάρκα μέσα ανθρώπους, τους έβαλαν και υπέγραψαν και τους αμόλησαν στην τύχη τους».

Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση, οι Αρχές έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας έχει μεταφερθεί και η μοιραία βάρκα.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία με θύμα την 40χρονη γυναίκα, μάνα δυο παιδιών:

Ήταν έμπειρος ο οδηγός;

-Σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Star ο υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρείας ράφτιγνκ, ο οδηγός ήταν «εμπειρότατος». Αυτό, βέβαια, μένει να διαπιστωθεί από τις αρχές.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Ο οδηγός εμπειρότατος και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη διάσωσή της. Δυστυχώς, ήταν ένα ατύχημα» ήταν το μήνυμα της διοργανώτριας εταιρίας.

Είχε την απαραίτητη πιστοποίηση ο οδηγός της μοιραίας βάρκας;

-Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί ράφτινγκ οφείλουν να είναι πιστοποιημένοι από την παγκόσμια ομοσπονδία ράφτινγκ.

Επιτρέπονται τα ανήλικα παιδιά στη βάρκα;

-Από τη στιγμή που υπάρχει γονική συναίνεση, επιτρέπονται. Προηγουμένως, όμως οι γονείς υπογράφουν πως παίρνουν οι ίδιοι την ευθύνη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΣΕΤΕΥΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΗΣ 40ΧΡΟΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΔΩΝΑ ΠΟΤΑΜΟ

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων (ΣΕΤΕΥΔ) δηλώνει συγκλονισμένος από τον ατυχή χαμό της 40χρονης μητέρας.

Μάλιστα τονίζει πως «ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και μέλος του Συνδέσμου, μας ενημέρωσε πως παρόλη την καλοκαιρία, την φυσιολογική στάθμη νερού και την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας ( άρτιος εξοπλισμός : στολή, σωσίβιο, κράνος και μάθημα εξοικείωσης, έμπειρος συνοδός ), επήλθε το μοιραίο. Ο ίδιος αλλά και όλο το προσωπικό της επιχείρησης είναι συντετριμμένοι με την απώλεια της νεαρής μητέρας και δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι μετά από 25 χρόνια δράσης στον Λάδωνα συνέβη ένα τέτοιο ατύχημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κόσμος των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι συγκλονισμένος από τον ατυχή χαμό της 40χρονης μητέρας, σε κατάβαση ραφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα το Μ. Σάββατο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και μέλος του Συνδέσμου, μας ενημέρωσε πως παρόλη την καλοκαιρία, την φυσιολογική στάθμη νερού και την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας ( άρτιος εξοπλισμός : στολή, σωσίβιο, κράνος και μάθημα εξοικείωσης, έμπειρος συνοδός ), επήλθε το μοιραίο.

Ο ίδιος αλλά και όλο το προσωπικό της επιχείρησης είναι συντετριμμένοι με την απώλεια της νεαρής μητέρας και δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι μετά από 25 χρόνια δράσης στον Λάδωνα συνέβη ένα τέτοιο ατύχημα.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας και ιδιαίτερα στα δυο μικρά παιδιά της και τους εύχεται κάθε προκοπή και καλή τύχη για να την θυμούνται.

Είναι γνωστό ότι για τις συνθήκες του ατυχήματος πραγματοποιεί έρευνα η Αστυνομία και ο αρμόδιος εισαγγελέας και κατά συνέπεια εάν τυχόν υπάρχουν παραλείψεις η ευθύνες αυτές θα αποδοθούν μέσα από τις διαδικασίες της δικαιοσύνης.

Εμείς εδώ θέλουμε μόνο να επισημάνουμε ότι το ραφτινγκ σε καμμιά περίπτωση δεν είναι επικίνδυνο η extreme, ενώ την τελευταία δεκαετία πάνω από 300,000 Έλληνες και Ελληνίδες απόλαυσαν μια κατάβαση στα ελληνικά ποτάμια χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Συνηθίζεται όταν συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα να γίνετε αναφορά στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα τα μέλη του ΣΕΤΕΥΔ που ασχολούνται με την ραφτινγκ τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ασφαλείας που σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν συμφωνηθεί αλλά όπως η ζώνη ασφαλείας και η λογική ταχύτητα στον δρόμο σώζουν μεν ζωές αλλά δεν εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια έτσι και αυτά τα μέτρα είναι μεν αναγκαία αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι κάτι δεν θα πάει στραβά.

Η Ελληνική φύση και οι δραστηριότητες σε αυτήν, έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία μας και δεν συνεισφέρει κάτι η δημιουργία φοβίας.

Και πάλι εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της ατυχής γυναίκας»

Η ανάρτηση της φίλης της 40χρονης που έσβησε στο Λάδωνα- Ξέρω ότι εκείνη τη δύσκολη στιγμή το μόνο που σκέφτηκες ήταν να σώσεις τα αγγελούδια σου

Διαβάστε επίσης