"Άλμα Ζωής": Οι εθελόντριες του Συλλόγου και στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

για την εφαρμογή του προγράμματος στις κλινικές όπου απευθύνονται γυναίκες με καρκίνο μαστου

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του Εθελοντικού Προγράμματος Αλληλοβοήθειας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, μετά την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, για την εφαρμογή του προγράμματος στις κλινικές όπου απευθύνονται γυναίκες με καρκίνο μαστού. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ήδη με απόλυτη επιτυχία από το 2011 και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» εφαρμόζει στην Ελλάδα κατ’ αποκλειστικότητα το Διεθνές Πρόγραμμα Reach to Recovery International που είναι βασισμένο στην αρχή της αλληλοβοήθειας (peer support).Η βασική αρχή του προγράμματος έγκειται στο ότι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο μαστό βρίσκουν μεγάλη ανακούφιση, ενθάρρυνση και υποστήριξη συζητώντας με άλλες γυναίκες που είχαν παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή. Στηρίζεται στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία της ασθενούς με την εκπαιδευμένη εθελόντρια και στην κοινή τους εμπειρία που εξασφαλίζει πραγματική κατανόηση και ουσιαστική επικοινωνία.

 Το πρόγραμμα άρχισε την Μεγάλη Τετάρτη στις 6 Απριλίου 2018. 

Αναζητείστε τις εθελόντριες μας κάθε Τετάρτη στις κλινικές και τα τμήματα όπου απευθύνονται γυναίκες με καρκίνο μαστού (χειρουργική, ογκολογικό, ακτινοθεραπευτικό και κοινωνική υπηρεσία).