Β. Γκολφινόπουλος:Δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιστροφή στο παρελθόν

Στη τοποθέτησή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας και στέλεχος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ανέφερε:
Βρισκόμαστε σήμερα εδω, ολοι μαζί, ενωμένοι, γιατι η κοινωνία και οι συνθηκες το επιβαλουν! Ο χωρος του κεντρου και της κεντροαριστερας, ο προοδευτικός μεταρυθμιστικός χώρος, βάλεται και υποχωρεί σε ολη την Ευρωπη και τον κόσμο απο την ανίλεη επίθεση των λαικιστών! Η επιτυχία ή οχι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ θα εχει αντικτυπο οχι μονο στην χώρα μας αλλα και στην Ευρώπη. Αυτο αυξανει την πιεση και τη ευθύνη που πρεπει ολοι να νοιωθουμε επιχειρώντας σημερα την ιδρυση ενος νεου φορέα. Φορεα προοδου, μεταρύθμισης, ανανέωσης και δημοκρατιας!
Χρειάζεται τόλμη και γενναιότητα! Δεν πρεπει να επιτρεψουμε επιστροφη στο παρελθόν! Όλοι ξερουμε απο που προερχόμαστε, το ζητημα ειναι να τολμήσουμε να ξεπεράσουμε το παρελθόν μας και να σχεδιασουμε μαζι ενα κοινό μέλλον. Ενα μέλλον που θα λαμβανει υποψιν του την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των πολιτών της χώρας σε ενα πλαίσιο αξιών που θα επηρεασει θετικά και θα οδηγήσει την Ελλαδα σε μια δίκαιη Ευρώπαική ολοκλήρωση!
Δυο συντομα λογια για την Υγεια μιας και συμμετείχα στην προσυνεδριακή επιτροπη Υγειας του Κινήματος.
Η Ελλαδα χρειαζεται ενα δημοσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με καθολικη καλυψη του πληθυσμού. Ενα ΕΣΥ που θα αντιμετωπισει με αξιοπρεπεια και σεβασμο τον πολιτη. Άλλο ομως «δημόσιο» και άλλο «κρατικό». Ηρθε η ωρα με τόλμη να εκμεταλευτουμε πληρως τις υποδομές και τις υπηρεσιες του ανεπτυγμενου και αξιολογου ιδιωτικού τομεα υγειας καθως και τις δυνατοτητες που δινουν οι Συμπραξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα πλαισια του δημόσιου ΕΣΥ. Χρειαζόμαστε ενα ενιαιο δικτυο Πρωτοβαθμιας φροντιδας υγείας με κεντρο του τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον ασθενή, που δεν θα περιοριζεται μονο στην περιθαλψη και την θεραπεια στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας αλλα θα επεκταθει δυναμικά και στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στα σχολεία, στις κοινωνικές δομές και από εκεί στο σπιτι κάθε πολίτη!
Δεν θα μακρηγορήσω φιλες και φιλοι!
Το μηνυμα ειναι ενα και ειναι απλο!
Ή τολμάμε την ρήξη και πετυχαίνουμε, ή επαναπαυόμαστε στις δαφνες του παρελθόντος και αποτυγχάνουμε! Σας καλώ λοιπόν να τολμήσουμε! Μπορούμε! 

Διαβάστε επίσης