Νέα τροπή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη στην Πάτρα - Ταυτοποιήθηκαν άλλα 328 γραμμάρια που θα έπεφταν στην "πιάτσα"

πριν από λίγο εστάλη η απάντηση από το χημείο του κράτους

Ταυτοποιήθηκε η ποσότητα των 328 γραμμαρίων άγνωστης ουσίας που είχαν βρει αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στο πλαίσιο της έρευνας και του "ξηλώματος" μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Η ουσία, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, είχε σταλεί στο χημείο του Κράτους και σήμερα ήρθε η απάντηση. Πρόκειται λοιπόν επίσης για κοκαΐνη, γεγονός που ανεβάζει την ποσότητα των ναρκωτικών σε 348 γραμμάρια που η εγκληματική οργάνωση θα έριχνε στην "πιάτσα". 

H ποσότητα αυτή, είχε εντοπιστεί στο σπίτι του 42χρονου φερόμενου ως διακινητή, ο οποίος έχει προφυλακιστεί. 

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα:

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αφού αξιοποίησαν στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το βράδυ στην Πάτρα, τον 29χρονο και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης,  την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα, από τον 42χρονο.

Λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβαν στην Πάτρα, τον 42χρονο και τον 33χρονο, ενώ σε σωματικές έρευνες που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του πρώτου το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και στην κατοχή του δεύτερου μια συσκευασία με ένα γραμμάριο κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, ενώ επιπλέον συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 37χρονο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των δραστών στην Πάτρα και στη Ναύπακτο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Στην οικία του 42χρονου (328) γραμμάρια χημικής ουσίας, που χρησιμοποιείται για τη νόθευση της κοκαΐνης,
•       Στην οικία του 37χρονου (22,1) γραμμάρια κοκαΐνης,
•       Στην οικία του 30χρονου μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υπολείμματα κάνναβης,
•       Στην οικία του 33χρονου υπολείμματα κοκαΐνης.

Επίσης, οι δράστες λάμβαναν μέτρα προφύλαξης, κατά την επικοινωνία τους με τους χρήστες, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη φρασεολογία, με συνθηματικές λέξεις, που αντιστοιχούσαν στην παραγγελία των ναρκωτικών.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ για την ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Εξέλιξη στην υπόθεση σύλληψης διακινητών κοκαΐνης στην Πάτρα

Κοκαΐνη ήταν τα (328) γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας που είχε κατασχεθεί

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν διακινήσει, σε διάστημα δυόμιση μηνών δόσεις κοκαΐνης σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις

Σε συνέχεια του από 30-10-2017 Δελτίου Τύπου σχετικά με συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών στην Πάτρα σας ενημερώνουμε συμπληρωματικά ότι έπειτα από εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε η Χημική Υπηρεσία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, προέκυψε ότι τα (328) γραμμάρια χημικής ουσίας που είχαν κατασχεθεί είναι κοκαΐνη.

Σας υπενθυμίζουμε ως προς το χρονικό της υπόθεσης ότι, στις 29-10-2017, στην Πάτρα, είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονταν ακόμη δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 39 και 33 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ είχε συλληφθεί και ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Από την προανάκριση που είχαν ενεργήσει, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών προέκυψε ότι, ο 42χρονος, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο του έτους 2017, στην Πάτρα,  είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις.
Τέλος, σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην οικία του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί τα (328) γραμμάρια της χημικής ουσίας που όπως προέκυψε είναι κοκαΐνη.

Η συμπληρωτική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.