Το μεγάλο φάουλ της φετινής παρέλασης, η ένδεια των αρμάτων- Μάθημα ...επανάληψη

Μόλις δύο νέα άρματα έκαναν εμφάνιση στις παρελάσεις του καρναβαλιού στην Πάτρα και ένα τρίτο παιδικό, το οποίο ήρθε ως επανάληψη του καρναβαλιού των μικρών. Η ένδεια των αρμάτων φωτίστηκε ακόμη περισσότερο από την επανάληψη του περσινού σπονδυλωτού καρνάβαλου, ο οποίος ήταν άκρως χαρακτηριστικός σε σημείο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμίσει κάτι ακόμη και στον πλέον απρόσεκτο παρατηρητή της ΕΡΤ.

Τα άρματα αποτελούν την ειδοποιό διαφορά του καρναβαλιού της Πάτρας από άλλα ανάλογα καρναβάλια που δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία του καρναβαλικού συνεργείου της.

Επί σειρά ετών έλκουν την προσοχή και πιστοποιούν την δυναμική της καρναβαλικής σχολής της πόλης. Είναι ο ένας άξονας της παρέλασης. Ο άλλος είναι ο θησαυρός της, τα χιλιάδες παιδιά που κρατάνε στα χέρια τους τη γιορτή και την ...πληρώνουν.

Στο τέλος του φετινού λογαρισμού ο δήμος είναι αυτός που... χρωστάει και τα πληρώματα αυτά που έσωσαν το παιχνίδι.

Τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν πολλά. Αρκετοί μάλιστα αναρωτήθηκαν αν υπάρχουν φέτος άρματα, καθώς δεν πρόλαβαν το -μοιραία- γρήγορο πέρασμά τους.

Αυτή η συνεχώς φθίνουσα πορεία, αποτέλεσμα της οικονομικής ένδειας, όπως λέει ο δήμος, έρχεται σε αντιδιαστολή με επιλογές πολυδάπανες όπως π.χ. ο Βελισσάρης και φωτίζει τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το καρναβάλι. Επιλογές περισσότερο... μουσικές και λιγότερο εικαστικές. Και ο νοών νοείτω.

Γ. Κοντ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ