Πάτρα: Καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια με άρωμα Επτανήσων στους πεζόδρομους - ΦΩΤΟ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου των εν Πάτραις Λευκάδιων «Η Φανερωμένη» με την χορωδία και ορχήστρα τους «Οι Κανταδόροι της Santa Maura» στην περαντζάδα-ποδαράτη που έκαναν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Η μελωδική παρέα ξεκίνησε από την Τριών Ναυάρχων στο ύψος της Καραϊσκάκη και ακολούθησε τους πεζόδρομους της Τριών Ναυάρων και της Ρήγα Φεραίου. Σε όλη τη διαδρομή τους τραγουδούσαν καντάδες δρόμου και αυθεντικά αποκριάτικα τραγούδια, κοντοστέκονταν σε γωνιές και μας μετέφεραν στην ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών. Οι φωνές με την οργανική συνοδεία ακορντεόν και  κιθαρών απέδωσαν πασίγνωστα τραγούδια του παρελθόντος ξετυλίγοντας το άρωμα του επτανησιακού πολιτισμού στο Καρναβάλι μας και υπογραμμίζοντας τον αυθεντικό και γνήσιο χαρακτήρα μιας μακρινής Αποκριάς.

Οι «Κανταδόροι της Santa Maura» κατέληξαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων που τραγούδησαν αξέχαστα αγαπημένα τραγούδια.

Τόσο η περαντζάδα της Παρασκευής όσο και η συναυλία που έδωσαν την Τσικνοπέμπτη στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου των εν Πάτραις Λευκαδίων «Η Φανερωμένη» έδειξαν πως η παραδοσιακή, μελωδική τους συνεισφορά στο Πατρινό Καρναβάλι συγκινεί και έχει πολλούς θερμούς υποστηρικτές.

geo_2439.jpg

geo_2453.jpg

geo_2472.jpg

Διαβάστε επίσης