Πάτρα: Οδός Γούναρη, ο δρόμος με τα "λουκέτα" ΦΩΤΟ

εκλεισαν 71 καταστηματα

Τα λουκέτα στην οδό Γούναρη… δεν έχουν τελειωμό! Από την Κανακάρη και πάνω, το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο και μάλιστα όσο πλησιάζει κάποιος στην Ομόνοια, ανεβαίνοντας την κεντρική λεωφόρο της Πάτρας παρατηρεί περισσότερα άδεια παρά… γεμάτα καταστήματα!

Το τελευταίο λουκέτο μπήκε στην ψησταριά των αδελφών Βουλδή, («αλατοπίπερο») που άνοιξε πριν μερικούς μήνες, σε αυτήν επενδύθηκαν αρκετά χρήματα αλλά… δεν τα κατάφερε! Σχεδόν τις ίδιες ημέρες έκλεισε και το «Αριστον Γεύσις» μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη. «Πωλείται η επιχείρηση» γράφει η σχετική ταμπέλα. Στα τέλη του 2017 είχε κλείσει και το κατάστημα παιδικών ειδών Makoulino, στην οδό Γούναρη στην Πάτρα, που είχε ανοίξει πριν από δεκαπέντε χρόνια και από τότε το είχαν επιλέξει για τα ψώνια τους αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν άντεξε την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων που έχει πλήξει το εμπόριο και την αγορά της Πάτρας. Απομένει να δούμε τι πρόκειται να ανοίξει στη θέση του, σε μία από τις καλύτερες «γωνίες» της Γούναρη. Μάλλον όμως, θα περάσει καιρός για να δούμε το συγκεκριμένο ακίνητο και πάλι να στεγάζει κάποιο κατάστημα!

Λουκέτο έβαλε και το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο καζάν ντιπί που πωλούσε «Πολίτικα γλυκά»!

Και στην Αγίου Ανδρέου
Η οικονομική κρίση πλήττει σε μεγάλο βαθμό την πατρική οικογένεια και αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχόμενα λουκέτα που μπαίνουν σε επιχειρήσεις, όχι μόνο στη Γούναρη αλλά και σε άλλα σημεία. Αλλη μία επιχείρηση κατέβασε ρολά πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα το πρακτορείο τύπου που στεγαζόταν στην οδό Αγίου Ανδρέου στο ύψος της Ερμού ανέστειλε τη λειτουργία του και πλέον το ακίνητο τίθεται προς ενοικίαση.

Ρεκόρ στη Γούναρη
Τα ξενοίκιαστα καταστήματα στην οδό Γούναρη φθάνουν συνολικά τα 71 όπως τα μετρήσαμε  από την οδό Αγίου Ανδρέου μέχρι και την Πλατεία Μαρούδα. Αναμφισβήτητα η Γούναρη έχει το ρεκόρ. Όμως και σε άλλες περιοχές υπάρχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα… χωρίς μαγαζί!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ