Πάτρα: Η υποδοχή των Οικοδόμων στον Τσίπρα

θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της Τρίτης

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ θα λάβει μέρος στο συλλατήριο - πορεία την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ημέρα παρουσίας του Πρωθυπουργού στην Πάτρα για το συνέδριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού φόρτωσε με νέα δυσβάσταχτα μέτρα την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες, αφού χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών και το δικαίωμα στην απεργία, έρχεται να οργανώσει αναπτυξιακή φιέστα για τη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα,  τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Φλεβάρη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Έχοντας «γεμίσει» λοιπόν το οπλοστάσιο του κεφαλαίου ο κ.  Τσίπρας με τη κουστωδία  του θέλει από τη μια να συζητήσει τους επόμενους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της κερδοφορίας της αστικής τάξης στην περιοχή και από την άλλη να αραδιάσει την ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της «περί δίκαιης ανάπτυξης που όλοι θα επωφεληθούν» και «βγαίνουμε από τα μνημόνια» ώστε να δείξουν ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, να διατηρήσει ανέπαφα τα αμέτρητα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει στα προηγούμενα μνημόνια και κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση.

Σε αυτή της την προσπάθεια η κυβέρνηση, έχει συμμάχους της την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωπαϊκού και  νατοϊκού προσανατολισμού καθώς και τους ανθρώπους τους στην περιοχή μας, την Περιφερειακή Διοίκηση, Δημοτικές Διοικήσεις, ανθρώπους τους στο εργατικό και αγροτικό κίνημα και πάνω απ’ όλα έχουν τον τοπικό ΣΕΒ και τους ανθρώπους τους στα επιμελητήρια. Γιατί όλοι συμφωνούν στο κύριο, δηλαδή στην υπεράσπιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Συνάδελφοι,

Το «αναπτυξιακό τους μοντέλο» για το κλάδο μας είναι ολοφάνερο, για τους εργάτες μεροκάματα πείνας, εξαντλητικά ωράρια, δουλειά μέχρι θανάτου και στα εργοτάξια «άκρα του τάφου σιωπή» και για τους μεγαλοκατασκευαστές κέρδη με το τσουβάλι.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη  στους  τοπικούς φορείς  που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής  στην περιοχή μας. Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρών και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης  και των ανθρώπων της  στην περιοχή μας, που με αυτό τους το συνέδριο  προωθούν την στρατηγική του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, στη Δυτική Ελλάδα.

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 5:30μμ, στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα.

Για να πορευτούμε διαδηλώνοντας στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, στο χώρο πραγματοποίησης ομιλίας από τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ