Οργή στην Ινδία για τον άγριο βιασμό βρέφους οκτώ μηνών από 28χρονο Τ

ο άτυχο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με «τρομακτικά» τραύματα

Σοκ και οργή προκαλεί η είδηση από την Ινδία για βιασμό κοριτσιού οκτώ μηνών από τον 28χρονο ξάδελφό του στην πρωτεύουσα Δελχί.

Το κοριτσάκι, όπως μεταδίδει το BBC, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον 28χρονο ξάδελφο του βρέφους.

Η επικεφαλής της Επιτροπής για τις Γυναίκες στο Δελχί, που επισκέφθηκε το άτυχο κορίτσι στο νοσοκομείο χθες βράδυ, περιέγραψε τα τραύματά του ως «τρομακτικά».

Όπως έγραψε στο Twitter, το βρέφος χρειάστηκε να υποβληθεί σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση. «Τα κλάματά της σου ράγιζαν την καρδιά, ακούγονταν σε όλη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Έχει τρομακτικά τραύματα στα όργανά της» έγραψε και συνέχισε: «Τι να κάνει κανείς; Πώς μπορεί το Δελχί να κοιμηθεί απόψε όταν ένα βρέφος 8 μηνών πέφτει θύμα άγριου βιασμού στην πρωτεύουσα; Έχουμε γίνει τόσο αναίσθητοι ή έχουμε απλώς αποδεχθεί όλο αυτό σαν μοίρα;»

Η γυναίκα απηύθυνε μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι επισημαίνοντας πως απαιτούνται «αυστηρότεροι νόμοι και περισσότεροι αστυνομικοί πόροι» για να προστατευτούν τα κορίτσια στη χώρα.

Το θέμα της σεξουαλικής βίας βρίσκεται στο προσκήνιο στην Ινδία ειδικά μετά το 2012 και τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Δελχί, η οποία βασανίστηκε και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει πολυήμερες διαδηλώσεις και είχε εξαναγκάσει την κυβέρνηση να ψηφίσει αυστηρότερη νομοθεσία κατά των βιασμών, που προβλέπει και τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, οι βάρβαρες σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και παιδιών εξακολουθούν να καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης