Δημήτρης Κωνσταντίνου: Πιθανότατα αύριο θα επαναπατριστεί η σορός - Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς

θα γινει πρωτα νεκροψια

Στην πόλη Μεντόζα αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα η σορός του Πατρινού ορειβάτη Δημήτρη Κωνσταντίνου ο οποίος έχασε την ζωή του στις Άνδεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του πατρινού γιατρού βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη. Μια ομάδα ορειβατών ξεκίνησε την Παρασκευή την ανάβαση στο όρο Ακονκάγκουα, όπου αρχικά θα διανυκτέρευε σε κάποια βάση και χθες θα ξεκινούσε την τελική φάση της αποστολής, για να προσεγγίσει το σημείο όπου βρισκόταν η σορός του Δημήτρη Κωνσταντίνου κοντά στην κορυφή, δηλαδή σε υψόμετρο 6900 μέτρων. Από εκεί θα κατέβαζαν την σορό με φορείο στο οροπέδιο Νίντο στα 5600 μέτρα, όπου μπορεί να φτάσει ελικόπτερο, για να την παραλάβει και να την μεταφέρει στην είσοδο του εθνικού πάρκου που βρίσκεται στα 2800 μέτρα. Η τελική φάση της αποστολής προβλέπει την μεταφορά της σορού με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Μεντόζα όπου και θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.  Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες καθώς η εισαγγελία αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή την υπόθεση μέχρι να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα ποινικής χροιάς και αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας, που θα αποκαλύψει τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα από την Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού του Δημήτρη Κωνσταντίνου.