Πάτρα: Μνημόσυνο στη μνήμη του Σπύρου Μαυραγάνη

40 μερες απο το θανατο του

Πέρασαν 40 ημέρες από την απώλεια του πατέρα  του Αχαιού πρώην υφυπουργού Οικονομικών  Γιώργου Μαυραγάνη, Σπύρου. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 9:30 π.μ., θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών.

Ο Σπύρος Μαυραγάνης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών. Είχε σπουδάσει στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή και ειδικεύτηκε στην αμπελουργία. Υπηρέτησε στον Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό φτάνοντας στο βαθμό του διευθυντή. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του είχε βοηθήσει πολλούς αμπελουργούς στην Αχαϊα. Για την προσφορά του στη γεωπονική επιστήμη και ειδικότερα στην αμπελουργία τιμήθηκε από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από δήμο Ρώμης της Ιταλίας στο πλαίσιο συνεδρίου για θέματα του αμπελουργικού κλάδου.

Είχε εκπονήσει ειδικό συγγραφικό έργο στην αμπελουργία και θεωρείτο από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του αμπελουργικού κλάδου στην Ελλάδα.

Με την σύζυγό του Λεμονιά απέκτησαν έναν γιο, τον Γιώργο Μαυραγάνη. Ο Αχαιός πρώην Υφυπουργός Οικονομικών έχει αποκτήσει με την σύζυγό του Κατερίνα έναν γιο, τον Σπύρο, ο οποίος έχει το όνομα του παππού του.