Τσελέντης για την δόνηση 4.4 στην Αθήνα: Μάλλον πρόκειται για τον κύριο σεισμό

«Εγώ δεν υπήρξα κυβερνητικός σεισμολόγος ούτε επαγγελματίας εφησυχαστής»

Την εκτίμηση πως μάλλον ο χθεσινός σεισμός των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα ήταν ο κύριος εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης, συνδέοντας τη δόνηση αυτή με την προσεισμική, όπως τη χαρακτήρισε, ακολουθία της 9ης Ιανουαρίου.

«Εγώ τότε δεν έκανα καμία δήλωση, δεν είχαμε κάτι που να δείχνει πως οι σεισμοί θα τελείωναν εκεί» σχολίασε ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε πως όλη τη νύχτα το Γεωδυναμικό κατέγραψε τουλάχιστον 15 σεισμούς με τον μεγαλύτερο να φτάνει τους 2,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και πως δεν παρατηρήθηκε μετατόπιση προς άλλα ρήγματα.

Ερωτηθείς εάν τώρα μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η ακολουθία αυτά, ο κ. Τσελέντης σημείωσε πως μπορεί να υπάρξει σεισμός ίδιου μεγέθους και χαρακτήρισε την έως τώρα ακολουθία «πολύ φυσιολογική». «Αν υπάρξει και πάλι κάποια παύση, όπως στις 9 Ιανουαρίου, θα ξέρουμε ότι μπορεί να έρθει κι άλλος σεισμός 4,5 Ρίχτερ» πρόσθεσε.

Προανήγγειλε πως θα ενημερώσει την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου με την ελπίδα εκείνη να κινηθεί γρήγορα «γιατί είναι και πολυμελής», όπως είπε. Σε ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει ο ίδιος στην επιτροπή αυτή, ο κ. Τσελέντης έστρεψε τα βέλη του προς συναδέλφους του αλλά και τον αρμόδιο υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν υπήρξα κυβερνητικός σεισμολόγος ούτε επαγγελματίας εφησυχαστής"