Αχαΐα: Κινητοποιήσεις σήμερα από τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία για το πολυνομοσχέδιο

συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα

Ξεσηκωμό προκαλεί το νέο πολυνομοσχέδιο στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της Αχαΐας, που προγραμματίζουν συλλαλητήριο το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση.

«Μεροληπτικό» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα, υπονοώντας ότι οι εκατοντάδες διατάξεις του «γέρνουν» υπέρ των «αδυνάτων». Μια ανάγνωση και μόνο των μέτρων που περιέχει, φανερώνει ότι και αυτό το νομοθέτημα είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων:

Εμβληματική αντεργατική μεταρρύθμιση είναι το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, που ξεκινάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Γι’ αυτό τρίβουν τα χέρια τους οι εργοδότες, που θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς. Η πανηγυρική συμφωνία της ΝΔ σε αυτό το θέμα είναι διπλά αποκαλυπτική.
Η θωράκιση των πλειστηριασμών και η γενίκευση του «ηλεκτρονικού σφυριού» και για χρέη προς το κράτος, η αναβάθμιση της θέσης των τραπεζών σε περίπτωση πλειστηριασμών πτωχευμένων επιχειρήσεων, το τσεκούρι στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, όπως και στα επιδόματα αναπηρίας, τριτέκνων και πολυτέκνων, είναι μερικά από τα μέτρα που συμπληρώνουν το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.
Η «μεροληψία» του πολυνομοσχεδίου δεν φαίνεται μόνο στο πόσα κόβει από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και στο πόσα «δίνει» στο κεφάλαιο. Βρίθει ιδιωτικοποιήσεων, «απελευθερώσεων», επενδυτικών εργαλείων και κινήτρων, συναντώντας θερμή υποδοχή από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Πολύτιμο αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια έχει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που με την άθλια στάση τους διευκολύνουν την κλιμάκωση της επίθεσης και βάζουν πλάτη για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, όπως απαιτεί η εργοδοσία. Τη στάση τους αυτή, ιδιαίτερα απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα, που κατακτήθηκε με αίμα, θα πρέπει να την πληρώσουν ακριβά, χωρίς κανένα «ελαφρυντικό» από τους εργαζόμενους.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ!

 

Μάλιστα, την ίδια ώρα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) ετοιμάζεται να παραδώσει ό,τι μας έχει απομείνει ως δικαίωμα: την 5θημερη δουλειά.Είναι πάγια απαίτηση των μεγαλοξενοδόχων να περάσει μέσα από τη Συλλογική Σύμβαση το 6ημερο. Είναι ένας ακόμη τρόπος να μειωθούν παραπέρα οι μισθοί μας από την αύξηση του χρόνου δουλειάς.

Καταργώντας εδώ και πολλά χρόνια τη σταθερή δουλειά, με την εφαρμογή πάνω από 16 μορφών ευέλικτης εργασίας, επιβάλλοντας μισθούς πείνας για όλο τον κλάδο, επικυρώνοντας την απλήρωτη δουλειά των νέων μέσα από δεκάδες προγράμματα «μαθητείας» – «κατάρτισης», επιχειρούν να ολοκληρώσουν την υποταγή τους στους εργοδότες, υπογράφοντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που προβλέπει έξι μέρες δουλειάς την εβδομάδα.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Οι ανάγκες μας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη και όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσουν τον αγώνα τους.

 

 

Απαιτούμε:

Προστασία του απεργιακού δικαιώματος. Υπερασπιζόμαστε το μοναδικό όπλο μας, την απεργία.
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.
Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων, και προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Απαγόρευση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

 

 

 

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά, την εργατική αλληλεγγύη!

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα,

ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

 

Τη Δευτέρα 15/1,

μέρα ψήφισης των μέτρων,

καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους,

τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε

συγκέντρωση και συλλαλητήριο

στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλ. Όλγας)

 

Το Δ.Σ.