Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις και πάλι στην Αθήνα

Για την «Αόρατη κλωστή»

Στην Αθήνα για μια ακόμη φορά θα βρεθεί ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις προκειμένου να παραστεί σε πρεμιέρα ταινίας του, καμμίας άλλης από την «Αόρατη κλωστή» («Phantom thread») του Πολ Τόμας Αντερσον, για την οποία εφέτος ήταν υποψήφιος για την Χρυσή Σφαίρα.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος, ενώ και αυτή την φορά, ο Ντέι Λούις είναι προσκεκλημένος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, η οποία τον έχει καλέσει πολλές φορές αρχής γενομένης το 1989 όταν έγινε η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του «Το αριστερό μου πόδι».

Η τελευταία φορά που ο Ντέι λούις ήρθε στην Αθήνα για πρεμιέρα ταινίας του ήταν το 2013 για τον «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ χάρη στην οποία κέρδισε το τρίτο Οσκαρ της καριέρας του μετά τα βραβεία του για το «Αριστερό μου πόδι» και «Θα χυθεί αίμα» (επίσης του Πολ Τόμας Αντερσον).

Ολα τα έσοδα από την πρεμιέρα της «Αόρατης κλωστής» θα διατεθούν για τη λειτουργία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, ενώ η «Αόραστη κλωστή» θα αρχίσει να παίζεται στις αίθουσες την ίδια ημέρα της πρεμιέρας στο ΚΠΙ, Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

Στην ταινία «Αόρατη κλωστή» ο Ντ. Ντέι Λούις υποδύεται τον Αγγλο μόδιστρο της δεκαετίας του 1950 του οποίου η ζωή αλλάζει ριζικά ύστερα από την γνωριμία του με μια παράξενη γυναίκα.

 

Πηγή: in.gr