Καλάβρυτα: Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΣΥ ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα - Νεκρή και τραυματίες από την κακοκαιρία

διαβάστε την επιστολή του

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά με δημόσια καταγγελία του ο γιατρός Θεόδωρος Νασιώτης για όσα συνέβησαν στα Καλάβρυτα και την Αιγιάλεια τις ημέρες του χιονιά, οπότε και συνέβη η εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Εκείνες τις ημέρες που μία γυναίκα βρήκε τον θάνατο πέφτοντας στο χιόνι στις Δάφνες.

Οπως αναφέρει ο κ. Νασιώτης, αρκετοί κάτοικοι των ορεινών περιοχών υπέστησαν τραυματισμούς ενώ ένας στο χωριό Λεχούρι υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο καφενείο του χωριού.
Αποτέλεσμα ήταν να κλιθεί ασθενοφόρο το οποίο έφθασε μετά από ώρες... στις δέκα το βράδυ, και το το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα  στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου και αντιμετωπίστηκε στο νευροχειρουργικό τμήμα, αφού οι κακώσεις ήταν στο κεφάλι και σοβαρές. Μετά την νοσηλεία, η εντολή των ιατρών ήταν να παραμείνει πλησίον του νοσοκομείου για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης υποτροπών ή παρενεργειών εξ αιτίας του ατυχήματος.


Και ο κ. Νασιώτης ζητά την παρεμβαση του Εισαγγελέα για όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Παραμονή Χριστουγέννων με χιόνια, πολλά χιόνια στα Καλάβρυτα και πιο πολύ στο Χιονοδρομικό Κέντρο, με πολύ πολύ κόσμο να επισκέπτεται τα Καλάβρυτα, κάτι που περίμεναν πως και πως οι καταστηματάρχες της πόλης, οι ξενοδόχοι και όλοι όσοι γενικά ασχολούνται με τον Χειμερινό Τουρισμό. Ήρθαν λοιπόν οι επισκέπτες μας τουρίστες άφησαν τα μπαγκάζια τους στο ξενοδοχείο και είπαν οι άνθρωποι να βγουν και μια βόλτα να δουν την πόλη, να πάνε να φάνε, να ψωνίσουν, να αφήσουν με άλλα λόγια τα χρήματα τους στην πόλη μας.

Τι το θελαν; Το να περπατήσεις στο πεζόδρομο είναι δυσκολότερο από το να παίζεις hockey - ξέρετε εκείνο το παιχνίδι στο πάγο που οι παίκτες φοράνε πέδιλα στα πόδια, κρατάνε ένα μπαστούνι στο χέρι και κυνηγάνε ένα δίσκο.

Θα πρέπει και μεις να εφοδιαστούμε με ένα τέτοιο μπαστούνι που θα μας βοηθάει και στο περπάτημα, αλλά κυρίως για να το φέρνουμε στο κεφάλι αυτών που είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της πόλης μας. Και το λέω αυτό γιατί όταν ρώτησα κάποιον υπεύθυνο «γιατί ρε παιδιά δεν ρίχνετε λίγο αλάτι να μπορούμε να περπατήσουμε σαν άνθρωποι στο δρόμο;»,  μου απάντησε ότι θα χαλάσουν οι πλάκες που χουν βάλει.

Το αν χαλάσουν τα δικά μου κόκαλα, τα δικά σου, όταν θα τσακιστούμε στο δρόμο, δεν τους καίγεται καρφί . Το θέμα είναι να μην χαλάσουν οι πλάκες.!!! Δεν ξέρω ποιος κόπανος τοποθέτησε αυτού του είδους τις πλάκες σε μια πόλη που το κύριο χαρακτηριστικό της, όταν ρίχνει χιόνι και μετά ξαστερώνει, είναι ο πάγος που κάνει τους δρόμους αδιάβατους αν δεν ρίξεις αλάτι, αλλά όποιος και να το κανε δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και να μην γίνεται προσπάθεια βελτίωσης.

Ήμουν Χριστούγεννα στην εκκλησία και όταν βγήκαμε έξω προσπαθούσαμε να κρατηθούμε ο ένας απ τον άλλον για να μην τσακιστούμε. Το ίδιο έκαναν και οι ξένοι που προσπαθούσαν να περπατήσουν στο πεζόδρομο. Το τι «γαλλικά» ακούγονταν από ντόπιους και ξένους για τους κυρίους κυρίους υπευθύνους του Δήμου μας δεν λέγονται.

Θα μου πεις μπας και ιδρώνει τα αυτί τους και να τ ακούσουν;. Αυτούς τους φτύνεις και κοιτούν επάνω ισχυριζόμενοι ότι βρέχει.!!!

Μια λύση υπάρχει η μάλλον δυο.

Η πρώτη άμεση. Μηνύστε τους!!. Πέσατε σπάσατε πόδι, χέρι, πλευρά, εξαρθρώσατε κάποια άρθρωση, χτυπήσατε κεφάλι πόδια χέρια έχετε θλαστικά τραύματα, από το πέσιμο. Μηνύστε τους και κάντε αγωγή ζητώντας αποζημίωση για τη ζημιά που πάθατε. Μόνο έτσι θα καταλάβουν οι γραβατάκηδες ότι η εξουσία έχει και δικαιώματα άλλα και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες. Ότι προβλήματα που έχουν σχέση με την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων μιας πόλης θέλουν άμεση και ριζική επίλυση. Δεν μπορεί ο κάθε κερατάς να βάζει πάνω από τη σωματική σου ακεραιότητα το πλακάκι της πλατείας. Και επειδή τυχαίνει να είμαι και περιφερειακός σύμβουλος το ίδιο ισχύει και για εμάς, που είμαστε υπεύθυνοι για τους επαρχιακούς δρόμους. Δεν έχει σηματοδότηση ο δρόμος; δεν έχει αυτή τη περιβόητη γραμμή για να ξέρεις όταν πέφτει ομίχλη αν είσαι μέσα στο δρόμο η όχι; είναι γεμάτος λακκούβες κι έπεσες μέσα καταστρέφοντας το αυτοκίνητό σου; κάντε μήνυση . Μόνο έτσι θα γίνει κάτι.

Κι ερχόμαστε στη δεύτερη έμμεση λύση που είναι λίγο πιο μακρινή αλλά όχι και τόσο. Θυμηθείτε τα όλα αυτά και άλλα παρόμοια όταν θα χουμε εκλογές. Γιατί σύμφωνα με το γνωμικό που λέει ότι ...κάθε τόπος έχει την εξουσία που του αξίζει...τότε η επανεκλογή κάποιων αρχόντων θα αντικατοπτρίζει τους εαυτούς μας.

Κακομοίρηδες και άξιοι της μοίρας μας.

Υ.Γ. Δεν είμαι νομικός ούτε έχω νομικές γνώσεις και ίσως αυτό το υστερόγραφο να φανεί αφελές στους επαΐοντες. Όταν κάποιοι  εκθέτουν συνειδητά η όχι τους κατοίκους μιας πόλης σε κινδύνους που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα δεν συνεπάγεται έμμεση εμπλοκή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής για την διευκρίνηση και επίλυση του προβλήματος;. Θα μου πείτε τι μας λες τώρα.  Υπάρχουν τέτοιοι νόμοι;..Εδώ οι άλλοι μπαίνουν σπίτι σου σε βιάζουν σε σιδερώνουν σε μαχαιρώνουν κι αν πεις να αντιδράσεις πας και καμιά 15 χρόνια φυλακή γιατί δεν τους πρόσφερες κουραμπιέδες και μελομακάρονα».