Πάτρα: Γούρια και όμορφα art and design objects στην Γκαλερί Cube - ΦΩΤΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Μπέτυ Βακάλη — Γούρι 2018 Η αρχιτέκτονας Μπέτυ Βακάλη δημιούργησε για το 2018, πρωτότυπα μικρών διαστάσεων γλυπτά αντικείμενα και κοσμήματα για το γούρι της καινούριας χρονιάς. Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί προκύπτουν μέσα από έναν ευρύ πειραματισμό με τις φόρμες και τα υλικά, αναζητώντας συνεχώς τη μεταξύ τους σχέση. Η έμπνευσή της προέρχεται συνήθως από το χώρο του εργοταξίου. Το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί και το τσιμέντο, είναι κυρίως τα μέσα που χρησιμοποιεί για να αποδώσει έννοιες και εικόνες, συχνά από το περιβάλλον και το σύγχρονο αστικό τοπίο. Γοητευμένη από την κατασκευή μικρής κλίμακας μακετών (μοντέλων), θέλησε να εξερευνήσει παράλληλα, το πως αυτά θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε μορφή τέχνης πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Το ερώτημα αυτό, στάθηκε το σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσει μια σειρά κοσμημάτων με αρχιτεκτονικό-εικαστικό χαρακτήρα και κυρίαρχο υλικό το τσιμέντο, από το σύγχρονο αστικό τοπίο. Τελικά, η μακέτα αποτέλεσε το “όχημα” (καλούπι) για να ακολουθήσει η χύτευση του παγωμένου τσιμέντου, δίνοντας του σχήμα και νέα ζωή. Μέσα από την επεξεργασία του και το πάντρεμα του με άλλα στοιχεία, όπως το μέταλλο, το έγχρωμο μέταλλο—φύλλο χρυσού και χαλκού, το δέρμα, δημιουργήθηκε η οικογένεια των κοσμημάτων της. Η πρόσφατη συλλογή της περιλαμβάνει γεωμετρικές, γλυπτές μινιατούρες, εμπνευσμένες από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τη μυθολογία. Κάθε κόσμημα που περιβάλλει το ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικό και αποτελεί σύμβολο, συνδυάζοντας χρόνο, μνήμες και ταυτότητα. 

betty_vakali_lucky_charms_2018.jpg

Βασιλική Κασπίρη — IRON MAIDENSΡοδαλά αγγελάκια σε παλιές χαλκομανίες με ασημόσκονη στα φτερά? Χριστούγεννα με χιόνια στο καμπαναριό?! Όχι ακριβώς.... Λίγο πιο δίπλα είναι κάτι άγγελοι αυστηροί σαν στρατιώτες, με καρφωμένα στο σώμα τους σιδερένια φτερά και σφηνωμένοι σε σιδερένιο στεφάνι..... στέκονται προσοχή. Ανήκουν στο τάγμα των IRON MAIDENS. Aνάβουν και καίγονται μέχρι το τέλος ξανά και ξανά... και γιορτάζουν με τον τρόπο τους. Με αυτό τον τρόπο η Βασιλική Κασπίρη βιώνει, φαντάζεται και σχεδιάζει τα δικά της μικρά γιορτινά γλυπτά για να τα προσφέρετε με τις ευχές σας. cube gallery ▪ Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα ▪ τηλ. 2611110069 ▪ email: [email protected] www.cubegallery.gr

vassiliki_kaspiris_iron_maidens.jpg

Μαριγώ Κάσση Η εικαστικός Μαριγώ Κάσση, δημιουργεί art objects από χαρτί που σχεδιάζει, ζωγραφίζει και κόβει, εγκιβωτίζοντας τις δημιουργίες της σε κουτιά από Plexiglas, επιλέγοντας ανάμεσα στο να φωτίζονται κάπιοια από αυτά δημιουργώντας μικρά σκηνικά και κάποια άλλα να παίζουν με το φυσικό φως που περνά ανάμεσα από τις διαφάνειες. 

marigo_kassi_cr_news.jpg

Σοφία Κυριακού — Γούρι 2018, Αγγελάκια σαν παλιά carte postale Η εικαστικός Σοφία Κυριακού, επιμελήθηκε γούρια που απεικονίζουν αγγέλους, εικόνες μιας άλλης εποχής, τους οποίους επεξεργάστηκε, με την τεχνική του κολάζ, για να δημιουργήσει διαφορετικές μεταξύ τους αγγελικές μορφές, που καμμιά τους δεν μοιάζει με την άλλη. Τα γούρια - καρφίτσες είναι φτιαγμένα με plexiglas και συνοδεύονται από πάνινες συσκευασίες από κάμποτο, οι οποίες είναι ζωγραφισμένες από την ίδια. Τα γούρια της διατίθενται σε περιορισμένo αριθμό και είναι μοναδικά. 

sofia_kyriakou_angels.jpg

Σοφία Παρασκευοπούλου Η εικαστικός Σοφία Παρασκευοπούλου, δημιουργεί εικαστικές κατασκευές που απεικονίζουν ιδιαίτερες κοριτσίστικες φιγούρες, πρωταγωνίστριες παραμυθιού για μεγάλους και μικρούς. Οι “κούκλες” - γλυπτά, είναι πρωτότυπες και μοναδικές.

sophie_par_cr_news.jpg

Παναγιώτης Σιαγκρής Οι “πισίνες” του εικαστικού Παναγιώτη Σιάγκρη, γίνονται αντικείμενα τέχνης, μικρών διαστάσεων, σε plexiglas και διατίθενται αριθμημένες και υπογεγραμμένες, σε limited edition, για να συνοδεύσουν τις ευχές των γιορτών.

panagiotis_siagreece_balkoni_sto_aigaio.jpg

Νάγια Χατήρα—Γούρι 2018, FROM ANOTHER PERSPECTIVE FROM ANOTHER PERSPECTIVE … δες τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά. “you don’t have to make different things, just do them differently” Ένα αισόδοξο μήνυμα για το 2018, από τη δημιουργό Νάγια Χατήρα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός 8. Ο αριθμός αυτός, αν αλλάξει θέση, προσομοιάζει με το σχήμα που έχουν τα κυάλια καθώς και με αυτό του απείρου. Κατά μια έννοια λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε, να σκεφτούμε τα πράγματα διαφορετικά. Συνδυασμός glitter και foil, σε ασημί και χρυσό, για τα περιορισμένα σε αριθμό κεριά — γούρι 2018.

Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου Η Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου, επιλέγει να δημιουργήσει και να παρουσιάσει, με την ευκαιρία των γιορτών, τα πρωτότυπα και μοναδικά κεραμικά art objects της, για να συνοδεύσουν τις ευχές σας για την καινούρια χρονιά. Στα μικρά και κομψά κοσμήματα λαιμού, στα press papier με τα συμβολικά φτερά αγγέλων και στους βιβλιοστάτες που ακολουθούν λιτές γραμμές και φόρμες, προστίθενται φύλλα χρυσού για να καλοσωρίσουν το 2018.

mimika_christodoulopoulou_2018.jpg